Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30-річчя Перепільчинецького Будинку культури

Дата: 08.07.2021 13:46
Кількість переглядів: 483

Не часто бувають Дні народження, які святкують усім селом!                                                      

Наприкінці червня місяця мешканці села  Перепільчинці відзначили 30-річний ювілей  Будинку культури: «Ми пам’ятаємо. як це було».

Рівно 30 років тому, де проживають чудові, працьовиті й талановиті люди, відчинив свої двері  «храм культури», який залишається улюбленим місцем дозвілля жителів села, місцем, де панує атмосфера щирості, доброзичливості, співдружності та натхнення.

Ювілей для працівників будинку культури - це не тільки історична віха, але й привід, щоб оцінити пройдений шлях. Згадати тих, хто присвятив своє життя та талант рідному закладу. До святкового вечора готувались ретельно, продумували все до дрібниць.

Атмосферу в центральному фойє наповнила виставка  декоративно-ужиткового мистецтва, яку оформила завідуюча бібліотекою-філією Ірина Стефанцова. Уздовж стіни розмістили безліч фотографій, що зберігають приємні миттєвості з концертів, репетицій та святкових заходів «Ти пам’ятаєш, як все починалось».

У кожного, хто заходив до зали, відразу ж піднімався настрій, їх радісно зустрічала директор  Будинку культури  Наталя Гринь, звучала весела музика. Цього свята чекали з нетерпінням та хвилюванням, адже ще ніколи в селищі не святкували річниці будинку культури, а тим більше – такого ювілею.

На святі гостинно привітали запашним короваєм поважних  гостей: заступника міського голови    Андрія Майданюка, начальника відділу культури і туризму міської ради Тетяну Янчурську, голову райкому профспілки працівників культури Любов Самборську, директора Центру культури і дозвілля  Романа Підпалюка, художнього керівника Центру культури і дозвілля   Інну Садову, ініціатора будівництва нового будинку культури Василя Федоришина, директора ФГ «Плебанівський сад» Петра  Соколового, директора ФГ "ШАНС-М"Анатолія Маслянко.

У своєму вітальному слові,  ініціатор будівництва нового будинку культури Василь Федоришин  побажав аматорам культури  міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги.

Теплі й щирі слова привітання  прозвучали від  директорів фермерських господарств «Плебанівський сад» "і  ШАНС-М" Петра  Соколового та Анатолія Маслянко.

Петро  Соколовий  вручив директору   Наталії Гринь подарунковий сертифікат на п’ять тисяч  гривень для розвитку закладу культури.

З вітальною промовою  та побажаннями виступив перший директор  нового «храму культури» Сергій Красінський, який зазначив, що цей заклад був завжди особливим, адже збирав перепільчинецьких  поціновувачів мистецтва. 

До привітань зі святом долучилися також начальник відділу культури та туризму Тетяна Янчурська, яка відзначила учасників ювілейного  концерту  подяками відділу культури і туризму Шаргородської міської ради.  

З подарунками та щирими словами вітали директора Наталію Гринь,  голова райкому профспілки працівників культури Любов Самборська та директор Центру культури і дозвілля міської ради  Роман Підпалюк.

Цього святкового дня творчі колективи будинку культури демонстрували найкраще із репертуару. Із вуст ведучих Марини Бекіс та Сергія Мануляка глядачів чекала історична подорож сторінками творчого життя закладу. Українська хореографія  дитячих колективів «Водограй і «Квіти життя» змінювалася українським та сучасними піснями жіночого ансамблю «Перепілочка», вокального тріо, родинного дуету Наталії і Даші Гринь, Максима і Анюти Красінських, солістів Тетяни Миронюк, Тетяни Солодун, Анюти Цибрій, а театральні постановки у виконанні Леоніда Цимбалістого, Юлії Горчиці, Петра Гринь змінювалися українськими гуморесками у виконані Інни Макової , Юрія Вигановського. 

Святкову атмосферу створила яскравим  виступом гостя з села Носиківки, директор будинку культури Юлія Стахова.

Тож можна впевнено стверджувати, що  мешканцям с. Перепільченці  є чим пишатися: зерно культури, яке було засіяне ще 30 років тому, сьогодні дає добрий урожай.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора