Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина вшановує пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 27.08.2021 20:58
Кількість переглядів: 436

Сьогодні, 27 серпня  2021 року,  в м. Шаргород на площі біля пам’ятника Т.Г. Шевченка було проведено мітинг – реквієм до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань Президент України підписав Указ «Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», встановивши  – пам’ятну дату, яка щорічно відзначається 29 серпня.

Чому саме 29 серпня було обрано днем пам’яті ? Тому, що в цей день загинуло найбільше наших вояків в боях під Іловайськом. 

Цей день увійшов до нашої історії як один з найчорніших, найстрашніших. Сім років минуло від Іловайської трагедії, яка стала страшною силою у боротьбі української нації за єдність своєї країни. І саме в цей день ми прихиляємо коліно перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу.

Народ вписав в історію звитяг
чимало сторінок та є, однак, трагічні.

До слова були запрошені міський  голова  Володимир Барецький, учасник операції об’єднаних сил, начальник відділення призову 2 відділу Жмеринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – Олександр Довганич. Також були запрошені священики храмів міста  для проведення спільної панахиди за загиблими воїнами – захисниками!

Всі учасники мітингу схилили  голови низько перед пам’яттю і подвигом славних синів України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, вшановуючи їх священною хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора