Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Послуга роботодавцю: створи нове робоче місце – отримай компенсацію єдиного внеску

Дата: 08.09.2021 11:46
Кількість переглядів: 460

На сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних партнерських відносин між службою зайнятості та роботодавцями. Саме роботодавець створює нові робочі місця, наповнює державну скарбницю, допомагає державі забезпечувати соціальні гарантії для населення шляхом сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зростання мінімальної заробітної плати, а відтак і суми єдиного внеску, який має сплачувати роботодавець за найманого працівника, підвищує зацікавленість у користуванні компенсаційними механізмами, які пропонує держава для сумлінних роботодавців.

Шаргородська районна філія Вінницького обласного центру зайнятості  проводить активну політику в напрямку співпраці з роботодавцями щодо надання їм такої послуги, як компенсація єдиного внеску. Так, станом на кінець серпня 2021 року п’ять роботодавців Шаргородщини планують створити нові робочі місця та скористатися послугою щодо надання компенсації єдиного внеску.

Приватний підприємець Сергій Мороз зазначив: «Напрямок моєї діяльності - вантажний автомобільний транспорт. КВЕД, за яким я здійснюю свою діяльність, належить до пріоритетних. Я вже не перший раз звертаюсь до служби зайнятості з підбору працівників та користуюся послугою з компенсації єдиного внеску. Перший раз скористався, як новий суб’єкт господарювання, а тепер як фізична особа підприємець, яка збільшує чисельність найманих працівників. В березні 2021 року за направленням Шаргородської районної філії була працевлаштована на нове робоче місце безробітна особа з числа квотної категорії громадян. Хочу зазначити, що компенсація єдиного внеску за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття є суттєвою та вчасною допомогою для розвитку моєї діяльності».

 

До відома.

Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки, за направленням центру зайнятості.

Таким чином, щомісячне відшкодування роботодавцям нарахованого та сплаченого ними єдиного внеску за працевлаштованих за направленням служби зайнятості безробітних є одним із напрямків стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць.

Компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

При цьому право на компенсацію мають роботодавці, у яких відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та яких не визнано банкрутом або стосовно них не порушено справу про банкрутство.

Хочеться відзначити, що ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Це, в першу чергу, офіційна зайнятість, а значить і офіційна заробітна плата в розмірі не менше мінімальної, страховий стаж та соціальні гарантії.

Шаргородська районна філія центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора