Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщину відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі

Дата: 23.09.2021 09:20
Кількість переглядів: 1178

22 вересня 2021 року в Шаргородській територіальній громаді перебували Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та  Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, які спільно з міським головою Володимиром Барецьким та головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим  прийняли участь у відкритті оновленого класу із вивчення польської мови. Дана подія відбулась за підтримки та сприяння сусідньої країни - Республіки Польща.

Польську мову шаргородці вивчають вже не один рік.  Відтепер місцевий  викладач польської мови матиме змогу в оновленому класі для занять допомагати юним шаргородцям опановувати ще одну мову світу, що сприятиме всебічному та активному розвитку підростаючого покоління.

Далі присутні  відвідали пам’ятку історії та культури - Замок Замойських (XVІ ст.).

За ініціативи міського голови  Шаргородською міською радою докладається чимало зусиль для розвитку та зміцнення туристичного потенціалу громади. Адже наш край славиться не тільки природною красою, а й багатою культурною та історичною спадщиною.  Завдання  щодо її примноження та збереження є пріоритетним.

Замок роду Замойських не втратив своєї історичної цінності, але час,  природні та людські фактори вплинули на нього не найкращим чином. Наразі, з метою відновлення (реконструкції) споруди, ведеться активна робота щодо залучення додаткових джерел фінансування, в тому числі й закордонних.

Пройшли усі учасники  зустрічі й Хресною Дорогою та, оглянувши дивовижні шаргородські краєвиди, обговорили перспективи подальшої  співпраці.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора