Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги громадян

Дата: 02.11.2021 18:24
Кількість переглядів: 296

Цьогорічний опалювальний сезон для закладів освіти розпочався 13 жовтня відповідно до розпорядження міського голови. Шаргородська міська територіальна громада налічує 30 закладів освіти, з яких 25 закладів опалюються твердим паливом, а 5 - природнім газом.

Однак, для цих 5 закладів опалювальний сезон розпочався із труднощів, у зв’язку із стрімким зростанням ціни на природній газ на ринку та її цілковитою нестабільністю.

При оголошенні процедур закупівель постачальники у зв’язку з даною ситуацією не виходили на торги.

Така проблема із підписанням договору про закупівлю на природній газ склалася по всій Україні.

Аби врегулювати дане питання, забезпечити безперебійність поставок газу та фінансову підтримку громад з боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів, під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 30 вересня 2021 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння, щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. (далі – Меморандум). На виконання даного Меморандуму розроблено алгоритм дій для бюджетних установ, який дасть змогу укласти договір про закупівлю природнього газу з ТОВ «ГК «Нафтогаз трейдинг»» по ціні 1 тис. куб. м. 16 554,00 грн. з ПДВ.

Враховуючи пониження температури зовнішнього повітря та початок опалювального сезону 2021/2022 років, з метою запобігання негативним наслідкам, які можуть статися через відсутність опалення та гарячого водопостачання згідно Протоколу №18 Позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької обласної державної адміністрації від 11 жовтня 2021 року було визнано ситуацію, що склалася через відстуність природнього газу бюджетним установам як надзвичайна ситуація техногенного характеру регіонального рівня, а Експертна комісія з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій Державної служби України з надзвичайних ситуацій згідно протоколу засідання від 12 жовтня 2021 року визначила дану надзвичайну ситуацію як надзвичайна ситуація техногенного характеру №15/09-21.

На даний час, документи закладів освіти нашої громади, які здійснюють опалення природнім газом, були попередньо погоджені представниками ТОВ «ГК «Нафтогаз трейдинг» та відправлені в центральний офіс, який знаходиться у м. Києві для підписання договору.

Усі необхідні дії відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» були виконані керівниками закладів освіти разом з відділом освіти і спорту, тепер залишилось лише чекати підписаного договору, який нажаль, не підписаний зі сторони постачальника ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг»» у м. Києві.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора