Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Шаргородської міської комісії з ТЕБ та НС

Дата: 17.11.2021 16:50
Кількість переглядів: 364

17 листопада  2021 року під головуванням заступника голови міської комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Петелько Л.В., відбулося засідання Шаргородської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний засідання було винесено питання «Щодо запровадження «ЧЕРВОНОГО» рівня епідеміологічної небезпеки на території Шаргородської територіальної громади».

Розглянувши протокол позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 листопада 2021 року № 23 згідно якого усі адміністративні території Вінницької області віднесено до «ЧЕРВОНОГО» рівня епідеміологічної небезпеки та враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), за результатами доповіді та з урахуванням обговорень,

Комісія вирішила:

1. Взяти до відома, що  уся адміністративна територія Шаргородської міської територіальної громади віднесена до «ЧЕРВОНОГО» рівня епідеміологічної небезпеки з 00 год. 00 хв. 18 листопада 2021 року та будуть запроваджені обмеження у відповідності до пункту 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), які передбачені для “ЧЕРВОНОГО” рівня епідемічної небезпеки.

2. Керівникам підприємств, установ та організацій Шаргородської міської територіальної громади, начальнику відділу освіти і спорту Шаргородської міської ради Кутніку В.О., начальнику відділу культури і туризму Шаргородської міської ради Янчурській Т.В. забезпечити безумовне виконання протиепідемічних вимог на підвідомчих об’єктах у відповідності до пункту 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), які передбачені для “ЧЕРВОНОГО” рівня епідемічної небезпеки та неухильне дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України.

3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій Шаргородської міської територіальної громади, суб’єктам господарювання розглянути питання щодо встановлення посиленого обмежувально-карантинного режиму допуску/відвідування до адміністративних будівель/приміщень органів місцевого самоврядування, установ і закладів соціального захисту, центрів надання адміністративних послуг для населення.

4. Начальнику відділу освіти і спорту Шаргородської міської ради Кутніку В.О забезпечити  переведення на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, з 18 листопада 2021 року в тих закладах освіти, в яких менш ніж у 100% працівників закладу мають зелений COVID-сертифікат про щеплення від респіраторної хвороби COVID-19, ( підтвердження повного курсу вакцинації)  а для учнів 1-4 класів забезпечити очну форму навчання з безумовним дотриманням протиепідемічних заходів.                                       

 5.Начальнику відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області Старосуду В.М. спільно з начальником управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі Кушнір Т. М. забезпечити, в межах компетенції, проведення перевірок  дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, розважальних закладах, які передбачені для «ЧЕРВОНОГО» рівня епідемічної небезпеки.

6.Головним лікарям комунального некомерційного підприємства «Шаргородська міська лікарня» Чорному В.В., а також комунального некомерційного підприємства «Шаргородський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Кормошу В. І. :

1) взяти під особистий контроль  максимальне залучення працівників, які надають первинну медичну допомогу, до вакцинації громадян проти COVID-19, насамперед осіб, які знаходяться в групі ризику щодо розвитку ускладнень та осіб старше 60 років.

2) забезпечити роботу усіх пунктів щеплень, центрів вакцинації та мобільних бригад у вихідні дні та виконання ними щоденного плану вакцинації.

3) забезпечити наявність необхідної кількості вакцин на пунктах щеплень, центрах вакцинації, у мобільних бригадах та забезпечення ноутбуками з підключенням до інтернету у  Центрі вакцинації населення.

4) забезпечити підготовку  ліжкового фонду з розрахунку не менше 80 % ліжок  багатопрофільних стаціонарних закладів під розгортання їх на лікування пацієнтів з COVID-19 в разі погіршення епідситуації із забезпеченням всіх 100 % ліжок централізованою подачею кисню.

5) взяти під особистий контроль стан забезпечення киснем реанімаційних ліжок в  медичних закладах, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19, та забезпечити внесення якісних даних в систему МеdData.

6) забезпечити 100 % страхування  медичного персоналу закладів охорони здоров'я, які задіяні в боротьбі з COVID-19.

7) створити резерв заповнених кисневих балонів для лікарень із розрахунку 2 балони на 1 стаціонарне ліжко.

8) взяти під особистий контроль здійснення доплат медичним працівникам за особливості роботи під час пандемії до 300 відсотків.

9) забезпечити додатково не менше 2-х працівників для здійснення постійного обдзвону та запрошення мешканців громад на вакцинацію, в т.ч. - залучивши медичних працівників, що не задіяні в наданні допомоги пацієнтам, хворим на СОУШ або в здійсненні вакцинації, які можуть бути залучені з врахуванням обмежень «червоної» зони щодо проведення планового лікування.

10) забезпечити здійснення обдзвонів та запрошення на вакцинацію мешканців громади щоденно в кількості не менше 150% від встановленого плану вакцинації.

ПРОТОКОЛ №13 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шаргородської міської ради від 17.11.2021 р.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора