Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Копистирині провели в останню дорогу захисника України Ковальського Геннадія Васильовича

Дата: 31.10.2023 15:04
Кількість переглядів: 177

Сьогодні у Шаргородській громаді провели в останню путь воїна-оборонця України Ковальського Геннадія Васильовича з села Копистирин, який загинув 23 жовтня 2023 року на Запоріжжі. Цьогоріч йому виповнилося 38 років.

За перемогу України він віддав найдорожче - своє життя. Тепер душа воїна Національної Гвардії України  на небесах.

В перші дні повномасштабного вторгнення ворога на рідну землю Геннадій, спільно зі своїм братом, пішли на фронт. Не зміг залишатись вдома, бо розумів, що потрібен рідній Україні, вірив, що саме він має захистити своїх близьких від окупанта.

Геннадій - такелажник евакуаційного відділення взводу технічного обслуговування озброєння та військової техніки батальйону оперативного призначення  Національної Гвардії України, старший солдат загинув, виконуючи бойове завдання.

Сьогодні, провести захисника в останню путь, прийшли рідні та близькі, побратими, представники місцевої влади, жителі громади. Серед тих, хто прийшов попрощатися з Геннадієм, було чимало воїнів Національної Гвардії, які пліч-о-пліч з полеглим бійцем боронили Україну від ворожої навали. Усі вони загартовані війною, проте, прощаючись із побратимом, сліз не стримували.

Похоронили захисника на Копистиринському кладовищі.

Розділяючи гіркоту непоправної втрати з родиною, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю бійця.

Нехай Геннадій із Богом спочиває. Царство йому небесне, свята українська земля хай буде пухом.

Вічна пам’ять Герою! Він наближав нашу Перемогу!

Герої не вмирають!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора