Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Факельна хода з нагоди Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2017 22:36
Кількість переглядів: 805

Фото без опису

08 травня о 20.00 годині в місті Шаргород відбувся районний захід – символічна Факельна хода, присвячена Дню пам'яті та примирення.

Фото без опису

В даному заході взяли участь: голова райдержадміністрації Катерина Кедик, міський голова міста Шаргород Ігор Винокур, заступник голови райдержадміністрації Микола Гавліцький, заступник керівника апарату, керуючий справами районної ради В.Загороднюк, депутат обласної Ради Вадим Соляник, голова Громадської ради при райдержадміністрації Іван Низькоклон,  начальники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій міста Шаргород з членами колективів, учні місцевих загальноосвітніх навчальних закладів, представники районних організацій політичних партій та громадських об’єднань.  

Фото без опису

Фото без опису

Усі учасники заходу, з лампадками у руках, пройшли центральною вулицею міста Героїв Майдану до Меморіалу Слави, загиблим воїнам у роки Другої світової війни 1939-1945 років.

Фото без опису

Мітинг, присвячений Дню пам'яті та примирення було відкрито звучанням Державного Гімну України.

Хвилиною мовчання було вшановано усіх загиблих в роки Другої світової війни та тих, хто повернувшись з полів битв, не дожив до наших днів.

Фото без опису

До всіх присутніх зі словами вшанування пам'яті загиблих у роки Другої світової війни, звернулась голова районної державної адміністрації К.Кедик, яка зазначила, що 22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Резолюцію, в якій проголосила  8-9 травня Днями пам’яті та примирення, згідно якої рекомендовано крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, щороку відзначати, як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.  Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Фото без опису

Зі словами шани та вдячності за переможну боротьбу з ворогом до всіх присутніх також звернувся депутат обласної Ради  Вадим Соляник.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Далі, для всіх учасників заходу, працівники та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості школярів підготували та продемонстрували театралізоване дійство за тематикою участі українського народу в боротьбі з нацистськими окупантами в роки Другої світової війни 1939-1945 років. 

Фото без опису

І на завершення заходу, шаргородчани долучилися до Всеукраїнської акції “Перша хвилина миру”, запустивши у небосхил символічні "Вогники миру" - фонарики. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора