Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Введено в експлуатацію доступне житло для шаргородців

Дата: 05.12.2014 10:59
Кількість переглядів: 818

26 грудня 2014 року увійде червоною стрічкою в історію Шаргорода, як урочистий та святковий день.

В рамках заходів, пов’язаних з виконанням Державної програми «Доступне житло»  з вересня місяця  2013 року розпочалося будівництво для молодих працівників соціальної сфери 8-ми квартирного житлового будинку, а сьогодні відбулись урочистості з нагоди введення в експлуатацію новобудови.

Нормативними  документами, що регламентують порядок реалізації програми: є

«Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки» , затвердженна Постановою КМУ N 1249  від 11 листопада 2009 р.

          Реалізація даної програми передбачається шляхом надання одноразової безповоротної фінансової підтримки у розмірі 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла за рахунок державних коштів. Дана фінансова підтримка спрямовується виключно на інвестування у будівництво житлових будинків, допущених до участі у програмі.

          Для будівництва житлового будинку по програмі «Доступне житло»  була відведена земельна ділянка , орієнтовною площею 0,18-0,20 га в м. Шаргороді по вул. Будівельників  на якій  завершене будівництво (нульовий цикл) 8-ми квартирного будинку.

        Замовником будівництва був визначений виконком міської ради, рішення виконкому №  31  від 20.03.2013р. Після виготовлення проектно-кошторисної документації функції замовника були передані комунальній організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та  будівництву» директор Бабошин В.О.

На перших кроках запропонованого будівництва не було бажаючих, мало хто повірив у виконання  даної Програму.

Але сьогодні для  8-ми забудовників знана та радісна подія в їх молодому  житті – вони стали першими власниками квартир добротного, енергозберігаючого будинку.

Все це відбулось за сприяння районної влади та наполегливій, добросовісній праці місцевих будівельників комунального ремонтно-будівельного підприємства «Надія» - директор Тринчук Г.В та супідрядних організацій: КП «Шаргород комунсервіс» та Жмеринське газове господарство.

      В урочистій обстановці було вручено ключі від квартир та як годиться,  перерізано святкову червону стрічку.  Також керівництвом району було вручено будівельникам грамоти та грошові премії та значний вклад в успішне завершення будівництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора