Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТТЯ ПАМ'ЯТНИКА ЗАГИБЛИМ ВОЇНАМ АФГАНЦЯМ

Дата: 08.10.2014 11:09
Кількість переглядів: 1113

Фото без опису

У Шаргороді в урочистій обстановці відкрито пам’ятник воїнам – уродженцям Шаргородського району, які загинули в Афганістані.

Фото без опису


З Вінницької області у Афганістані проходили службу 3193 особи, загинуло – 143, з них троє пропали безвісті, 182 – зазнали поранення. Серед загиблих шестеро воїнів з Шаргородського району, прізвища яких викарбовано на пам’ятнику, це Дяков Володимир Григорович, Захандревич Йосип Владиславович, Костюк Михайло Борисович, Ніколайчук Геннадій Володимирович, Стаднійчук Володимир Іванович, Яковишин Віктор Петрович.
Серед присутніх батьки загиблих воїнів, ветерани-«афганці» Гайсинської, Жмеринської, Липовецької, Могилів-Подільської, Оратівської районних організацій УСВА, представники органів державної влади і місцевого самоврядування, райвійськкомату, духовенство.
Шаргородський міський голова Ігор Винокур відзначив, що спільними зусиллями міської влади і районної громадської організації ветеранів війни в Афганістані (голова – Володимир Маркевич) вдалося зібрати документи про загиблих воїнів, встановити пам’ятник і провести благоустрій території.

Фото без опису


Голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин зазначив, що це вже в області 26 пам’ятник загиблим в Афганістані. Він щиро подякував за збереження пам’яті про полеглих земляків, не дивлячись на економічні негаразди в державі.
Священнослужителі Шаргородського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря Української Православної церкви та костелу Святого Флоріана Римо-Католицької церкви освятили пам’ятник та відслужили панахиду за убієнними.
Під час відкриття пам’ятника було розгорнуто пересувну виставку Вінницького обласного краєзнавчого музею «Час і досі не згоїв рану - цей одвічний біль Афганістану», яка користуеться великою популярністю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора