Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття оновленого пам'ятника загиблим воїнам в мікрорайоні "Соснівка".

Дата: 10.05.2015 15:16
Кількість переглядів: 900

Цього року вся Україна святкувала 70-річницю Великої Перемоги.

Для шаргородців, котрі проживають у мікрорайоні Соснівки,  цьогорічне  свято Перемоги по-особливому хвилююче.

      У його переддень, за ініціативи міського голови І.Винокура,було відреставровано пам’ятник загиблим воїнам в роки Другої світової війни 1939-1945 років та здійснено перепоховання загиблих воїнів.

Фото без опису

      Оновлений пам’ятник, в обрамленні вічнозелених туй, виглядав урочисто, святково, зустрічав ветеранів Другої світової, вдів, дітей війни та жителів мікрорайону, яких зібралось тут чимало,  щоб віддати шану  переможцям наймасштабнішої та найжорстокішої війни.

  Спільними зусиллями учнів та вчителів Шаргородської СЗШ №2 та Шаргородської районної гімназії  був проведений урочистий мітинг та концерт з нагоди відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті і примирення, Дня Перемоги у Другій світовій війні «Пам’ятаємо. Перемагаємо.», який не залишив  байдужими жодного з присутніх. 

На  святі були присутні почесні гості:

  міський голова І. Винокур,   голова райдержадміністрації М.Попов, голова районної ради В.Павельський, голова районної спілки ветеранів П.Васильков, ветеранської спілки мікрорайону В.Гулько, військовий комісар О.Блах, жителі мікрорайону та інші представники владних структур та громадськості міста.

Фото без опису

     У своєму виступі міський голова  подякував ветеранам, яких залишилось так мало, за  Перемогу у Другій світовій,  привітав всіх присутніх з 70-ою річницею визволення від нацизму, висловив надію на мирний завтрашній день українського народу.   

Крім святкового концерту, отцями православної та римо-католицької конфесій, було здійснено обряд освячення відреставрованого пам’ятника загиблим воїнам.

Червоні маки – символи Перемоги майоріли на грудях дітей та дорослих, наче закликали: «Ні війні!  Нехай панує мир! Хай квітне Україна!»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора