Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

COVID-19

Дата: 30.04.2020 08:56
Кількість переглядів: 6526

Фото без опису

Відокремлений структурний підрозділ

Жмеринський міськрайонний відділ лабораторних досліджень

ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує

 

Кількість загиблих від коронавіруса щодня зростає по всьому світу. Симптоми і важкість захворювання варіюються від схожих на легку застуду до раптових,  дуже важких смертельних хвороб. Оскільки медики знаходяться в безпосередній близькості до інфікованих, то піддаються не просто зараженню, а отриманню вірусу у великих дозах.

У боротьбі з коронавірусною хворобою медперсонал у всьому світі платить дуже високу ціну. Тому всім нам необхідно берегти медиків, дотримуватись умов карантину ,при необхідності залишатись вдома, в самоізоляції.

Відповідно до Постанови КМУ від 29.03.2020р.№241  самоізоляції підлягають особи, які повернулись із країн, де поширюється коронавірус (COVID-19 ), особи, які контактували з хворим на  COVID-19, хворі на коронавірус, які не потребують госпіталізації.

Особи, які приїхали з країн, де поширений коронавірус, повинні дотримуватися умов обов’язкової обсервації (ізоляції) впродовж 14 днів після прибуття в Україну.

Термін самоізоляції для інших осіб(хворих, контактних) визначає сімейний лікар. 

 

Всього із-за кордону в Шаргородський район повернулись та перебували на самоізоляції за місцем проживання 330 осіб. Станом на 28.04.2020р. продовжують знаходитись на самоізоляції 36 осіб. На сьогоднішній день серед мешканців району не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірусну хворобу - COVID-19, на відміну від інших районів Вінницької області.

Якщо ви живете самі  і у вас виникла необхідність покинути місце самоізоляції, наприклад, придбати ліки, то обов’язково одягайте маску, дотримуйтесь безпечної відстані(1,5м) та мінімізуйте контакти із людьми. 

Перебуваючи на самоізоляції ,підтримуйте телефонний зв’язок зі своїм сімейним лікарем. У разі появи симптомів будь-якого захворювання, зокрема COVID-19: кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тіла - залишайтеся вдома та негайно зверніться за телефоном вдень  до сімейного лікаря або, цілодобово, за номером 103 для отримання медичної допомоги.

З метою запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби необхідно дотримуватись правил особистої гігієни: чисто та якісно мити руки з милом до чистої піни,  при неможливості – користуватися антисептиком для рук,  під час кашлю – одноразовими серветками.

 

Медичні працівники виявляють громадянську відповідальність та людську мужність, надаючи допомогу хворим в умовах підвищеного ризику для свого здоров’я та життя.

 

Як свідомі громадяни, допоможемо медичним працівникам, собі, своїм рідним та близьким подолати коронавірусну хворобу - залишимось вдома.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора