Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорення електронних версій підручників для 4-ого класу НУШ

Дата: 01.02.2021 14:53
Кількість переглядів: 363

     Питання якості підручника в шкільній освіті не нове. Хороший підручник в однаковій мірі помічник учителя і учня. Його недосконалість в однаковій мірі проблема як для учителя, так і для учня.

 

     Саме тому держава довіряє вибір підручника учителю, який безпосередньо здійснює навчання учнів. На допомогу педагогам сьогодні є різні версії навчальних книг. Вони ідготовлені як провідними науковцями, так і вчителями-практиками.

     Повний перелік підручників МОН розмістило на сайті інституту модернізації і змісту освіти за посиланням lib.imzo.gov.ua /konkurs-pdruchnikv-dlya-4-klasu/.

     За правовидруковувати підручники змагаються різні видавництва, серед яких харківський «Ранок», тернопільський «Богдан», київська «Генеза», львівський «Світоч» та інші. Видавництва ґрунтовно готуються виборювати цю можливість і запрошують відвідати серії практичних вебінарів за участі досвідчених та популярних авторів шкільної літератури, вчителів шкіл та університетів, редакторів видавництв. Цегарна нагодадля педагогів безкоштовнорозвиватися, дізнаватися про досвідпровіднихосвітян, підніматисвійпрофесійнийрівень.

     Великою популярністю у вчителів початкових класів НУШ користуються підручники видавництва «Ранок»,яке підготувало до друку ізапропонувало їм    визначитися із вибором 12 підручників для 4 класу. Вони вже мають гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» та беруть участь у ІІ етапі Конкурсу.

     Кожний ЗЗСО Шаргородської міської ради активно включився в обговорення електронних версій фрагментів підручників. Учителі, які планують навчати здобувачів освіти молодшого шкільного віку в 4-ому класі, беруть участь у вебінарахна сайті видавництва «Ранок», під час яких знайомляться з позиціями авторів підручників та основними концептуальними підходами до їх укладання. Головне в цій роботі для учителів дотримання принципу доступності у виконанні програм, закладених авторами у пропонованих підручниках.

     Обговорення навчальної літератури для 4 класу НУШ триватиме до 9 лютого. По його закінченні заклади загальної середньої освіти будуть здійснювати замовлення у програмі  ДІСО.

     За таким же сценарієм вибору підручників з 22 лютого до 18 березня 2021 року працюватимуть учителі, які навчатимуть восьмикласників у 2021-2022 навчальному році.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора