Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційно-просвітницький захід для батьків, які виховують дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 04.02.2021 18:37
Кількість переглядів: 461

Сьогодні, 04 лютого 2021 року, в Шаргородській міській раді відбувся інформаційно-просвітницький захід для батьків, які виховують дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами на тему: «Впровадження практик дієвої самоорганізації щодо створення рівних можливостей для усіх мешканців територіальних громад, у тому числі осіб з інвалідністю». Організатором заходу виступила Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Шаргородської міської ради.

У заході прийняли участь та виступили: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Петелько Л.В., начальник відділу освіти і спорту Шаргородської міської ради Кутнік В.О., голова правління Вінницької міської громадської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Саранча І.Г., проєктний менеджер ГО «Паросток» Смірнова А.В. та депутат Вінницької обласної Ради VIII скликання Мельник Н.Б. 

«Ось такі заходи, дуже необхідні  для  нашого суспільства, а насамперед для батьків, які потребують живого спілкування та чіткого супроводу родин з конкретними цілями» - зазначила Людмила Василівна у вступному слові, націлюючи  слухачів авдиторії на сучасні пріоритети та вимоги до  інклюзивного середовища дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами.

Володимир Кутнік презентував діяльність моніторингових досліджень щодо дітей, які навчаються та виховуються за інклюзивною освітою в ЗДО та ЗЗСО, алгоритми дій батьків, які мають дотримуватись чітких рекомендації МОНУ  щодо впровадження інклюзивної освіти по місцю проживання.

Далі усі запрошені гості та  фахівці КУ ІРЦ презентували свою роботу та напрацювання згідно професійності, надавали рекомендації батькам щодо виховання та навчання дітей в умовах інклюзивної освіти та ін..

На завершення практичний психолог Вікторія Сендик провела фрагмент тренінга для батьків «Камінці у нашому житті».

У заході прийняло участь 19 батьків, які активно включалися в роботу  та долучалися до активних обговорень з актуальних тематик та практичних дій.

За відгуками батьків захід, що відбувся, був актуальним, корисним та пізнавальним. Адже живе спілкування – це найкращий спосіб обміну досвідом та переживаннями, які турбують батьків в родині.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора