Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 16:17
Кількість переглядів: 399

     Щорічно 20 лютого, відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року, в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Адже саме 18-20 лютого загинуло багато людей, які вийшли на мирний протест, щоб висловити свою громадянську позицію.

     А почалося все 21 листопада 2013 року, коли за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, українська влада радикально повернула курс держави від євроінтеграційного курсу до курсу, спрямованого на розвиток співпраці з державами – членами СНД. Обурена таким рішенням, українська молодь вийшла на Майдан Незалежності у Києві. Це був початок Революції Гідності.

     19 лютого поточного року, в приміщенні міської бібліотеки-філії для дітей проведено годину-реквієм, приурочену тим страшним подіям.

     У заході взяли участь: міський голова Володимир Барецький, секретар міської ради   Катерина Кедик, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Петелько, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ігор Кушнір, депутат Вінницької обласної Ради Валентина Вельган, голова громадської організації ветеранів України в Шаргородському районі Василь Івасько, учнівська молодь та працівники культури міста.

     До усіх присутніх в залі звернувся міський голова Володимир Барецький, який наголосив на тому, що такі трагічні події не повинні повторюватися на українській землі. Саме Небесна Сотня, ціною власного життя, дала нам шанс, попри все, будувати незалежну демократичну правову державу.

     Під звучання давньої лемківської пісні «Плине кача», присутні з болем та скорботою вшанували пам’ять усіх загиблих під час Революції Гідності.

     Особливо зворушливого колориту заходу надавали пісні у виконанні працівників  Шаргородського центру культури і дозвілля, аматорів сфери культури та вихованців Шаргородської школи мистецтв ім. Миколи Леонтовича.

     Після завершення заходу, всі присутні підійшли до пам’ятника Тараса Шевченка і поклали квіти біля його підніжжя. Священнослужителі звернулися до всіх з напутнім словом та помолилися за невинно убієнних в часи Революції Гідності і війни на Сході України.

ВІДЕО

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора