Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На жаль, не всі трудові відносини легальні

Дата: 25.02.2021 15:35
Кількість переглядів: 409

     Як би не було важко в період карантину  знайти роботу, але районна служба зайнятості всіма зусиллями намагається відшукати варіанти легального працевлаштування. Та, на жаль, спостерігаються випадки нелегальної праці та отримання заробітної плати в конвертах.

     А тому, особливу увагу під час проведення інформаційного семінару для шукачів роботи,  служба зайнятості звертає на переваги легальної зайнятості та виплати заробітної плати працівникам. Це дає економічні  та соціальні гарантії і являється запорукою майбутньої пенсії.

     З метою правової поінформованості шукачів роботи щодо наявності прав та гарантій працівників за умов легального працевлаштування, 25.02.2021 року  на інформаційний семінар була запрошена головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління ГУ ПФУ у Вінницькій області  Країло Анна Володимирівна.

   Вона повідомила слухачів про ознаки і наслідки офіційних та неофіційних трудових відносин, що являє собою і з якою метою роботодавець сплачує ЄСВ та за яких умов застрахована особа буде мати право на пенсійне забезпечення.

  Особливу увагу звернула на можливість реєстрації на Веб-порталі ПФУ http://portal.pfu.gov.ua для здійснення контролю за сплатою ЄСВ роботодавцями. Також відповіла на запитання безробітних щодо різниці між загальним і страховим стажем роботи та в якому віці настає право на пенсійну виплату за умови  наявності необхідного страхового стажу, особливо у жінок.

    Всі присутні виявили зацікавленість та усвідомили важливість   отримання  інформації з даного питання,  дійшли висновку, що варто подумати, що  втрачає і на які ризики наражається особа, перш ніж  погоджуватися  на нелегальне працевлаштування. 

    Присутнім було роздано тематичні буклети, які нададуть відповіді на хвилююче питання ''Як сформувати достойну пенсію застрахованій особі?"     

                                      

                                          Шаргородська районна філія Вінницького ОЦЗ

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора