Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про ризики нелегальної трудової міграції роз’яснено на інформаційному семінарі

Дата: 19.03.2021 09:37
Кількість переглядів: 447

Реалії сьогодення  надають нам широкі можливості пошуку роботи не тільки в Україні, але й за кордоном. Міжнародні інтеграційні процеси призводять до посилення внутрішньої  та зовнішньої трудової міграції. Громадяни, які працевлаштовуються нелегально, повинні чітко усвідомлювати  всі ризики та загрози такого рішення не залежно від місця роботи на рідній землі чи за кордоном.

Ось чому важливо кожному дотримуватися встановлених норм та правил легального працевлаштування, володіючи при цьому достовірною інформацією про майбутню роботу. Адже  торгівлю «живим товаром» ніхто не відміняв. Цей злочин полягає  в залученні  для використання  в своїх цілях найбільш вразливі верстви  населення, жінок, дітей, безробітних з метою експлуатації в рабській праці.

Саме тому в  Шаргородській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості 17 березня 2021 року провідним фахівцем з профорієнтації Віталієм Кухаренко спільно з начальником Шаргородського бюро правової допомоги  Анастасією Дубчак було проведено інформаційний семінар на тему:  "Ризики нелегальної трудової міграції".  Метою заходу стало  підвищення рівня обізнаності безробітних про сутність такого ганебного  соціального явища, як торгівля людьми, а також  сприяння більшому усвідомленню клієнтами служби зайнятості соціальних ризиків таких непідготовлених  рішень,  як поїздка за кордон з метою працевлаштування.            

В ході змістовних виступів спеціалістів, слухачі мали нагоду ознайомитися з визначенням поняття торгівлі людьми та її формами, правилами безпечного працевлаштування, навчання та відпочинку за кордоном,  з  міфами, пов’язаними з даною проблемою,  а також  з видами допомог для постраждалих громадян, які можна  отримати від бюро правової допомоги, органів місцевого самоврядування та служби  зайнятості. Правова захищеність наших громадян залежить від їх розуміння цієї проблеми.   

В даному заході прийняло участь 7 осіб. Безробітні отримали інформаційно-довідкові матеріали із  зазначеної тематики. 

Шаргородська районна філія 

Вінницького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора