Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Шаргороді створять мобільну групу, яка штрафуватиме за спалення листя та сухої рослинності

Дата: 22.03.2021 14:09
Кількість переглядів: 413

З настанням сухої погоди на Шаргородщині розпочне  працювати мобільна група, яка протидіятиме спаленню рештків рослинного походження в першу чергу на території приватної забудови. Починаючи з цього року вона  моніторитиме  ситуацію не лише у самому Шаргороді, але й на приєднаних територіях. У Шаргороді ця робота проводиться традиційно щовесни та щоосені, коли мешканці починають прибирання на своїх присадибних ділянках і спалюють опале листя, гілля та бадилля.

В процесі горіння разом з димом в атмосферне повітря потрапляють отруйні для людського організму діоксини. А під час тління рештків рослинного походження у повітря надходить бензопрен, який здатний викликати у людини онкологічні захворювання.     

Крім того, деякі жителі разом з листям спалюють і різне побутове сміття, в тому числі пластик, що теж є дуже небезпечним для організму людини. Проте необхідно зауважити, що ця постійна щорічна робота мобільних груп по протидії спалюванню рештків рослинного походження у місті дає свої результати – за останній  рік  кількість виявлення таких порушень у Шаргороді  зменшилась на третину. І це результат постійного  проведення з мешканцями роз’яснювальної  роботи  щодо шкоди від спалювання листя. 

В цьому році профілактичні рейди будуть проводитись не тільки у самому місті, але й на приєднаних територіях. До складу мобільної  групи входитимуть представники КП «Комунсервіс», відділу Національної
поліції, представників міської ради.

На злісних порушників будуть складатись протоколи про адмінправопорушення відповідно до статті 152 КУпАП. Розмір штрафів складає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

Попередньо рейди будуть тривати до червня  2021 року. Під час проведення моніторингу мобільної  групи також звертатимуть увагу і на інші порушення Правил благоустрою  Шаргородської  міської територіальної громади – наприклад, складування сміття або забруднення територій.

Шановні Шаргородчани  бережімо  здоров’я  своє, своїх рідних  та сусідів!!!

Відділ містобудування, архітектури,

житлово-комунального господарства,

екології та комунальної власності міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора