Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Шаргородської міської комісії з ТЕБ та НС

Дата: 23.03.2021 12:49
Кількість переглядів: 745

З огляду на негативну тенденцію щодо збільшення випадків захворюваності населення на COVІD-19 та з метою посилення протиепідемічних заходів на території Шаргородської територіальної громади, 22 березня  2021 року під головуванням заступника голови районної комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петелько Л.В., відбулося засідання Шаргородської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В даному засіданні взяла участь секретар міської ради Катерина Кедик, яка  наголосила на необхідності вжиття дієвих заходів щодо суворого дотримання населенням правил особистої гігієни та профілактики захворювань, спричинених коронавірусною інфекцією.

На порядок денний засідання було винесено питання «Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню територією Шаргородської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  COVID-19».

Розглядаючи питання порядку денного комісія заслухала інформацію   головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шаргородська міська лікарня» Чорного В.В., головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шаргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кормоша В. І. та начальника управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі Кушнір Т. М..

Зокрема було зазначено, що за останню добу на території Шаргородської міської територіальної громади зареєстровано 24 випадки COVID-19. Із них, у працюючих – 10 випадків.

Загалом у 2021 році зареєстровано 486 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, одужала 241 особа, померло 4 особи.

Обговоривши питання порядку денного, комісія прийняла відповідне рішення, основними пунктами якого є:

          -  Призупинити проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування

           - Посилити протиепідемічний режим на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, у місцях масового скупчення людей (на автомобільних вокзалах, ринках, супермаркетах, закладах громадського харчування) з проведенням поточних дезінфекційних заходів.

          - Продовжити проведення  санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

          - Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі наради, заходи, зокрема громадські слухання і обговорення.  

          - Заборонити проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних та інших) заходів, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

           - Довести до відома адміністрацій продовольчих ринків, торгівельних мереж та продовольчих магазинів, аптек вимоги щодо забезпечення персоналу магазинів та продавців на ринку засобами індивідуального захисту (маски, рукавички тощо); оптимізації кількості покупців, що одночасно перебувають в закладах торгівлі за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра.               

          - Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань з послідуючим обов’язковим повідомленням лікувальних закладів;

          - забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу із застосуванням електронних комунікаційних технологій;

          - постійно проводити дезінфекційні заходи у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах;

          -  рекомендувати релігійним організаціям проводити богослужіння з дотриманням протиепідемічних обмежувальних заходів встановлених  постановою Кабінету Міністрів України.

          - начальнику відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області ) спільно з начальником управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі  посилити в межах компетенції заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширенню коронавірусної хвороби в населених пунктах Шаргородської міської територіальної громади;

          Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06. 2015 р. №409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», положення про  комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шаргородської міської ради затверджене рішенням виконавчого комітету №26 від 22 лютого 2021 року є обов’язковим для виконання органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями розташованими на території Шаргородської міської територіальної громади.

ПРОТОКОЛ №4 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шаргородської міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора