Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Шаргородської міської комісії з ТЕБ та НС

Дата: 05.04.2021 16:24
Кількість переглядів: 842

          З огляду на негативну тенденцію щодо збільшення випадків захворюваності населення на COVІD-19 та з метою посилення протиепідемічних заходів на території Шаргородської територіальної громади, 5 квітня  2021 року під головуванням заступника голови районної комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Майданюка А.А., відбулося засідання Шаргородської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

          На порядок денний засідання було винесено питання «Про запровадження на території Шаргородської територіальної громади посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням».

          Розглядаючи питання порядку денного, комісія заслухала інформацію   головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шаргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кормоша В. І. та начальника управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі Кушнір Т. М..

          Зокрема було зазначено, що за останню добу на території Шаргородської міської територіальної громади зареєстровано10 випадків захворювання на COVID-19. З початку березня місяця 2021 року спостерігається різке погіршення епідемічної ситуації із захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Випадки  захворювань реєструються серед усіх вікових груп населення, в тому числі дитячого.

          На підставі пропозицій головного Державного санітарного лікаря Вінницької області, департаментів гуманітарної сфери, фінансів, молодіжної та соціальної політики, управління у справах національностей та релігії обласної державної адміністрації, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», обговоривши питання порядку денного, комісія прийняла відповідне рішення.

          Заборонити з 05 квітня по 12 квітня 2021 року:

          -проведення всіх масових розважальних  спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних  заходів без участі глядачів;

          - проведення культурних  масових заходів;

          - приймання відвідувачів концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;

          - діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;

          - проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;

          - відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.

          - начальнику відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області  спільно з начальником управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі посилити, в межах компетенції, заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

          У випадках виявлення порушень діяльності суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, тимчасово призупиняти їх діяльність до виправлення виявлених порушень, зокрема, у разі:

          - відсутності маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, в т.ч. перед входом до приміщення закладу;

          - відсутності  забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

          - обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

          - відсутності забезпечення  централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

          На порядок денний сьогоднішньої комісії також було винесено наступні питання:

           - Про покращення пожежної безпеки об’єктів задіяних під час збирання урожаю зернових культур та грубих кормів у пожежонебезпечний весняно-літній період 2021 року.

          - Про реалізацію заходів щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах під час сезону відпочинку (купального сезону) 2021 року.

          - Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, сільгоспугідь, сміттєзвалищ у 2021 році.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора