Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородський край пишається своїми пам’ятками історії та культури та завжди дбатиме про їх збереження й примноження – Володимир Барецький

Дата: 07.04.2021 16:37
Кількість переглядів: 623

Перебуваючи сьогодні  на теренах Шаргородської громади,  голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, народні депутати України Лариса Білозір та Ірина Борзова, у супроводі  міського голови Володимира Барецького відвідали  пам’ятки культурної спадщини Шаргородщини, які входять до «Семи чудес Вінниччини»: Костел Святого Флоріана XVIcт., Свято-Миколаївський чоловічий монастир XVIII-XIX ст., Синагога XVIIIст. у місті Шаргород.

- Шаргород – це особливе місто, історія якого пишеться понад пів тисячоліття. Саме на нашій землі, на маленькій території у мирі та злагоді співіснують різні культури та релігії  і жителі Шаргородщини по праву цим пишаються. Місто Шаргород володіє величезною історично спадщиною і має потенціал до перетворення  на потужній туристичний та культурний центр, де пам’ятки історії та культури не лише збережуться для нащадків, але й надихнуть нові покоління жителів та гостей міста на нові звершення. - зазначив міський голова Володимир Барецький.

Також  для учасників делегації було презентовано єдину на теренах Східної Європи Хресної Дороги, будівництво якої було розпочато з благословення Папи Римського.

Унікальність цієї Святині в тому, що вона є єдиною в Україні, а у всьому світі є лише декілька подібних Via Dolorosa. Хресна Дорога налічує  15 стоянь у  вигляді  капличок,   що беруть свій початок від Храму  Святого Флоріана. Наразі,  усі  каплички  знаходяться на  різних  етапах  будівництва. 

Як зазначив міський голова Володимир Барецький: «На  сьогодні  серед  вірян  вже склалася  традиція  кілька разів на рік проходити  Хресною  Дорогою  у  пошуку  духовності  та  Божого благословення.  Сподіваюсь, меценати докладуть усіх  зусиль задля  того, щоб  найближчим часом  завершити  будівництво  цієї  Святині. Адже місто Шаргород вибране Єпископатом України для проведення головної урочистості в святкуванні Року Всечесного Хреста у 2022 році».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора