Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Шаргородської міської комісії з ТЕБ та НС

Дата: 12.04.2021 14:05
Кількість переглядів: 619

З огляду на негативну тенденцію щодо збільшення випадків захворюваності населення на COVІD-19 та з метою посилення протиепідемічних заходів на території Шаргородської територіальної громади, 9 квітня  2021 року під головуванням заступника голови районної комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Майданюка А.А., відбулося засідання Шаргородської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний засідання було винесено питання «Про продовження на території Шаргородської територіальної громади посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням».

Розглядаючи питання порядку денного комісія заслухала інформацію   головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шаргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кормоша В. І. та начальника управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі Кушнір Т. М..

Зокрема було зазначено, що з початку пандемічного поширення COVID-19 серед населення бувшого Шаргородського району  зареєстровано 1164 лабораторно підтверджених випадків даного захворювання, з них 18 випадків захворювання закінчились летально. Одужали 884 особи. Частіше хворіли особи жіночої статі та вікової групи від 30-40років та  60(+).

З лютого 2021р епідемічна ситуація з COVID-19 значно погіршилась, перестала  бути контрольованою та досягла найвищого рівня у березні 2021р. В порівнянні з січнем 2021р.  захворюваність у березні 2021р. збільшилась в 7,9 раз.

За березень 2021р.в Шаргородській міській територіальній громаді виявлено 286 лабораторно підтверджених випадків  COVID -19. та зареєстровано 3 спалахи COVID-19. Серед дітей зареєстровано 9 випадків COVID-19 . Медичні та педагогічні працівники хворіли відповідно у 34 та 39 випадках.

Від ускладнень COVID-19  в березні  2021р. померло 8 мешканців. Одужало 156 осіб. Заключна дезінфекція проведена в 35 вогнищах.

На підставі пропозицій головного Державного санітарного лікаря Вінницької області, Департаментів гуманітарної політики, фінансів, молодіжної та соціальної політики, управління у справах національностей та релігії обласної державної адміністрації, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Обговоривши питання порядку денного, комісія прийняла відповідне рішення.

Заборони з 00.00 годин 12 квітня до 00.00 годин 19 квітня 2021 року:

         -проведення всіх масових розважальних  спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних  заходів без участі глядачів;

         - проведення культурних  масових заходів;

         - приймання відвідувачів у  концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;

         - відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти;

         - начальнику відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області спільно з начальником управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі посилити, в межах компетенції, заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора