Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Шаргородської міської комісії з ТЕБ та НС

Дата: 19.04.2021 11:54
Кількість переглядів: 408

16 квітня  2021 року під головуванням заступника голови районної комісії, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади  Майданюка А.А., відбулося засідання Шаргородської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

          На порядок денний засідання було винесено питання «Про запровадження на території Шаргородської територіальної громади обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням».

          Розглядаючи питання порядку денного, комісія заслухала інформацію   головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Шаргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Кормоша В. І. та начальника управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі Кушнір Т. М..

          Зокрема було зазначено, що впродовж минулого тижня по Вінницькій області спостерігалась висока летальність від ускладнень коронавірусної інфекції. За період з 12 квітня по 15 квітня поточного року зареєстровано 47 летальних випадків. Всього з початку реєстрації випадків коронавірусної хвороби зареєстровано 1363 летальних випадків. Серед померлих 20 медичних працівників  та одна дитина.

          З початку квітня місяця 2021 року на території  Шаргородської територіальної громади спостерігається зниження епідемічної ситуації із захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

          На підставі пропозицій головного Державного санітарного лікаря Вінницької області, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

          Обговоривши питання порядку денного, комісія прийняла відповідне рішення.

          Заборони з 00.00 годин 19 квітня до 00.00 годин 01 травня 2021 року:

          - проведення всіх масових розважальних  спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних  заходів без участі глядачів;

          - проведення культурних  масових заходів;

          - приймання відвідувачів у театрах, концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;

          - діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;

          - проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;

            - рекомендувати начальнику відділу освіти і спорту Шаргородської міської ради дозволити з 19 квітня 2021 року відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами.

          - начальнику відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області  спільно з начальником управління Держпродспоживслужби  у Шаргородському районі посилити, в межах компетенції, заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Секретар комісії з ТЕБ та НС

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора