Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільне засідання оргкомітетів з підготовки та проведення на Шаргородщині у 2021 році заходів, пов’язаних із 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 20.04.2021 15:40
Кількість переглядів: 471

20 квітня поточного в приміщенні міської ради відбулось спільне засідання членів організаційних комітетів  з підготовки та проведення на Шаргородщині у 2021 році заходів, пов’язаних із 35 – ми роковинами Чорнобильської  катастрофи; Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На порядку денному  розглядались 2 питання:

     1. Про підготовку та  проведення  на Шаргородщині у 2021  році заходів, пов’язаних з 35 – ми роковинами Чорнобильської  катастрофи.

     2. Про підготовку та проведення на Шаргородщині Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

           Засідання  відкрив  і виступив із  вступним словом міський голова, голова Оргкомітету Володимир Барецький, який наголосив на спільній, організованій роботі керівництва міської ради, виконавчого комітету, установ, організацій та закладів по благоустрою населених пунктів, проведення підготовки та реалізації всіх  намічених заходів. Володимир Іванович повідомив про створення духового оркестру,  придбання костюмів та музичних інструментів за кошти меценатів. Оркестр буде супроводжувати проведення урочистих мітингів в населених пунктах громади впродовж 6-9 травня поточного року.

           Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови Оргкомітету Людмила Петелько ознайомила  присутніх із планом підготовки та проведення на Шаргородщині  у  2021 році заходів, пов’язаних із 35 – ми роковинами Чорнобильської  катастрофи.

           Пропозиції щодо формату проведення заходу,  від  правління громадської організації «Шаргородська територіальна  організація ветеранів та інвалідів «СОЮЗ – ЧОРНОБИЛЬ», висловив  ініціатор виготовлення пам’ятного знака ліквідаторам аварії,  учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Микола Коваль.

         Мітинг – реквієм заплановано на 26 квітня, під час якого  відбудеться перегляд виставки дитячих малюнків,  учасникам  будуть вручені пам’ятні сувеніри, виготовлені власноруч вихованцями будинку дитячої та юнацької творчості.

 

        Далі Людмила Петелько ознайомила  членів Оргкомітетів  із планом заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В рамках проведення цих заходів відбудеться акція - маршрут пам’яті «Слідами Перемоги»  (згідно окремого плану-графіка).

        8 травня в м. Шаргород відбудеться вечір – реквієм, факельна хода, проведення панахиди священнослужителями, 9 травня – марш – парад та урочистий мітинг.  Заходи відбуватимуться за участі органів громадського правопорядку.

         На Оргкомітеті розглянуто  важливе  питання  упорядкування пам’ятників загиблим воїнам, що знаходяться на території громади.

         В закладах культури та освіти  будуть проводитись тематичні інформаційно – просвітницькі заходи (виставки, усні журнали,  зустрічі) з метою патріотичного виховання молоді. Буде надано належну  кваліфіковану медичну допомогу  ветеранам Другової світової війни.

        Всі заходи  будуть висвітлюватись в засобах масової інформації, в тому числі на сайті міської ради.

        В обговоренні планів заходів  взяли участь: Катерина Кедик – секретар міської ради,  Тетяна Янчурська – начальник відділу культури і туризму міської ради, Юлія Задорожна – помічник – консультант народного депутата України Лариси Білозір, Юлія Буряк – директор будинку дитячої та юнацької творчості, Микола Ведецький – начальник КП «Комунсервіс» та інші члени Оргкомітету.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора