Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чорнобиль: пам'ять, подвиг, трагедія...

Дата: 23.04.2021 15:00
Кількість переглядів: 822

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз.

З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і подвигу  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС у закладах освіти Шаргородської громади проведено ряд заходів.

За ініціативи громадської організації «Союз старшокласників «Лідер»,  відбувався міський  конкурс творчих робіт  «Чорнобиль - чорний біль України». У конкурсі взяли участь учні 8 - 11 класів  Пасинківського  ЗЗСО-ЗДО І-ІІ ст., Гибалівської,  Івашковецької,  Лозівської,   Плебанівської, Слободо – Шаргородської, Шаргородської №1, Шаргородської №2 ЗЗСО  І-ІІІ ст,  Шаргородської гімназії та БДЮТ. 

Уроки пам’яті на теми: «Попіл Чорнобиля стукає в наші серця», «Чорнобиль закутий колючим кайданом» відбулися в  Політанківському ЗЗСО-ЗДО І-ІІст.

В Лозівському  ЗЗСО І-ІІІст. всі учні взяли участь у годині скорботи «Чорнобильська трагедія – біль України».

Гімназисти 1-11 класів  були залучені до проведення єдиного тематичного уроку пам’яті «Слідами Чорнобиля: Чорнобильська катастрофа та її наслідки».

В Гибалівському ЗЗСО І-ІІІст відбулися тематичні години спілкування, бесіди, виховні години: «Слава і шана ліквідаторам аварії на ЧАЕС!», «Чорнобильська катастрофа: причини та наслідки», «Чорнобиль-біль і трагедія українського народу», «На Чорнобиль журавлі летять». 

Учнями та педагогами Слободо-Шаргородського ЗЗСО І-ІІІ ст. організовано круглий стіл на тему: «Чорнобиль не має минулого часу», відеоурок «Чорнобиль. Техногенна катастрофа».

Викладачами Носиківського закладу загальної середньої освіти організовано уроки-лекції «Чорнобиль знову про себе нагадає», «Чорнобиль – від мирного атому до катастрофи».

В закладі позашкільної освіти вихованці переглянули документальний фільм «Чорнобиль - біль України», в гуртках відбулися  тематичні години спілкування.

У всіх закладах загальної середньої освіти були проведені  виховні години, круглі столи, бесіди на тему: «Чорнобиль-горе і біль» , «Скорботні дати історії», «Духовність народу», «Подвиг ліквідаторів наслідків  аварії на ЧАЕС». Учнівські колективи громади переглянули та обговорили  відповідні кінофільми, соціальні ролики.  Всі заклади загальної середньої освіти  організували виставки дитячих малюнків на тему  Чорнобильської катастрофи.

   До організації заходів долучились і працівники шкільних бібліотек. Організовані книжково – ілюстративні  виставки, поновлено експозиції в куточках, присвячені героям ліквідації Чорнобильської трагедії.

В учнівських колективах відбулися онлайн зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора