Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Схилімо голови на знак пам’яті та скорботи за жертвами Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 14:33
Кількість переглядів: 727

Аварія на ЧАЕС визнана  світом, як найбільша техногенна катастрофа в історії людства.

В результаті цієї страшної катастрофи 30 країн світу піддалися радіаційному забрудненню, 8,5 мільйонів людей постраждали, а понад 100 тисяч – померли.  Тільки в  Україні від Чорнобильської аварії постраждало майже 2 млн. осіб, з них біля 200 тисяч – це ліквідатори катастрофи на ЧАЕС.

З метою вшанування пам'яті усіх тих, хто ризикуючи своїм життям та здоров’ям, прикривав собою світ від ядерного лиха, сьогодні, 26 квітня 2021 року, керівний склад міської ради, народний депутат України Лариса Білозір, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській електростанції, священослужителі, молодь та небайдужі мешканці Шаргородської територіальної громади прийшли до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС та ядерних випробувань.

До учасників мітингу звернувся міський голова Володимир Барецький, який зазначив: «Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок для усього людства. Від тих тривожних днів минуло 35 років, а Чорнобиль і зараз продовжує про себе нагадувати.

Тож давайте шанувати пам'ять та не забувати про тих, хто віддав життя та здоров’я задля нащадків».

Володимир Іванович побажав шаргородцям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС міцного здоров’я, достатку та мирного неба над головою.

До усіх присутніх ліквідаторів звернулась депутат Верховної Ради України Лариса Білозір, яка висловила переконання, що подвиг ліквідаторів не буде забутий, а нинішнє покоління зробить належні висновки щоб не допустити подібної трагедії. Лариса Миколаївна вручила ліквідаторам, яких у нашій територіальній громаді 31 чол., пам’ятну медаль до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській Атомній Електростанції та подарунок.

Голова громадської організації «Союз-Чорнобиль України» Шаргородської міської ради Василь Пшук поділився своїми переживаннями та спогадами про свою участь під час ліквідації наслідків аварії і зачитав поіменний список наших земляків - учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, яких, на жаль, уже немає серед нас. Їх пам'ять усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Священослужителі міста поіменно провели панахиду по загиблим Чорнобильської катастрофи та побажали Многая літа всім живим. Для усіх присутніх прозвучали тематичні пісні та вірші у виконанні працівників та гуртківців Центру культури та дозвілля.

На мітингу були  представлені кращі роботи конкурсу художніх робіт під назвою «Чорнобиль – чорний біль України», яка проходила протягом квітня місяця у нашій громаді за ініціативи Ради учнівського самоврядування «Лідери Шаргородщини».

А вихованцями  гуртків декоративно-ужиткового мистецтва  БДЮТу  були виготовлені та подаровані ліквідаторам картинки з візитівкою «Шаргород» та  сувенірні пасхальні яйця.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора