Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акція «Слідами Перемоги» сьогодні продовжила свій маршрут селами Шаргородської територіальної громади

Дата: 08.05.2021 23:48
Кількість переглядів: 516

 Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

Так, ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна! Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. І не забуваємо досі: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. А тому акція «Слідами Перемоги» сьогодні продовжує свій маршрут селами нашої територіальної громади.

Урочистий мітинг в Політанках, як звично, відкрив Шаргородський міський голова Володимир Барецький і з жалем відмітив, що в нашій громаді вже так мало залишилося  тих, хто  боронив державу в Другій світовій війні. Учениця місцевої школи Леся Насіковська в відгомін сказаного зачитала вірш «Ветеранам тієї війни», Катерина Бакулей виконала пісню «Над землею тумани», а Тетяна Новосьолова продекламувала «Родила доньку я не для війни». Голова ФГ «Врожайне» Анатолій Дідик та голова ради ветеранів Дмитро Паровенко звернулися до присутніх з словами вшанування. Також Анатолій Дідик вручив подарунки ветеранам воєн радянської доби і вдові ветерана, якій на сьогодні виповнився 101 рік!

Чуттєво, скорботно і водночас урочисто звучала в Писарівці літературно-музична композиція «Свіча пам’яті» у виконанні учнів 8-9 класів та учителя початкових класів Ольги Бабій. Слова промови голови ФГ «Відродження» Анатолія Дідика та директора ЗЗСШ Алли Бромірської долучилися до загального спомину жахів війни.

В Теклівці до виступу офіційної делегації приєднався також настоятель монастиря Різдва Пресвятої Богородиці архімандрит Ніктарій. Валентина Пічкур заспівала «А мати жде», дует в складі Валентини Пічкур та Івана Дончака виконав знакову пісню «Перемога». Також в мітингу взяли участь місцеві учні 3-5 класів.

Народний ансамбль народної пісні села Лозова (керівник Ольга Бак) виконав пісенний твір «Сивина». Ольга Садовнік читала «Мати йде до обеліску», звучало привітання учнів 5-6 класів місцевої школи. Директор будинку культури Микола Килівник виконав пісню «Перемога». Голова ради ветеранів Надія Бабій  та директор школи Анатолій Сиворінський були запрошені до слова.

Вихователь Буднянської спеціальної школи Оксана Магдалюк біля пам’ятника воїнам-односельчанам в Грелівці виконала пісню «День Перемоги». Настоятель Чудо-Михайлівського Храму отець Михаїл також звернувся до присутніх.

 В Будному присутніх учасників мітингу вразив музичний твір «Біля тополі», який виконав дует у складі  студента Вінницького музичного училища Євгена Кривдюка та студента Донецького національного університету Артура Семенюка. Оксана Магдалюк  заспівала пісню «Свята Перемога». До слова були запрошені вчитель Буднянської школи Людмила Ковригіна і настоятель Свято-Дмитрівського храму села о. Михаїл. Своє привітання залишили також учні 3-4 класів Буднянського загального закладу середньої освіти.

 Слобода-Шаргородська радо прийняла естафету марафону, адже дійства такого масштабу давно не відбувалися на теренах Шаргородщини. Така пишнота відзначення Дня пам’яті та примирення завдячує чудовому музичному оформленню дійства муніципальним духовим оркестром. Твори у його виконанні залишили незабутній спогад! Слово звернення до присутніх мали голова громадської організації «Шаргородська організація ветеранів» Віталій Кушнір, настоятель Чудо-Михайлівського Храму отець Михаїл, учасник бойових дій АТО Андрій Крикун. Учні місцевої школи також долучилися до дійства: Катерина Магдалюк заспівала «Над землею тумани», Наталія Сандул виконала «Мальви», Кіріл Боднарук  - «Не твоя війна». Діти подарували квіти учасникам АТО та воїнам-афганцям.

Під час урочистих заходів на знак подяки за вагомий внесок в розвиток культури і духовності  отримали Почесні грамоти з рук міського голови Володимира Барецького меценати - Святослав Бромірський, Ганна Півторак, Сергій Дідик, Анатолій Дідик.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора