Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У місті Шаргород відбувся урочистий мітинг, приурочений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 09.05.2021 14:43
Кількість переглядів: 728

Сьогодні, 09 травня 2021 року, урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочались зі святкової ходи центральною вулицею міста Шаргорода до Меморіалу Слави загиблим воїнам в роки Другої світової війни, у супроводі муніципального духового оркестру та ансамблю барабанщиць Шаргородської школи мистецтв імені Леонтовича.

У святковій ході Перемоги взяли участь: керівний склад міської ради, депутати різних рівнів,  учасники АТО/ООС, представники міської організації ветеранів, структурних підрозділів міської ради, духовенства, підприємств, установ та організацій міста Шаргород з членами колективів, учнівська молодь, громадськість міста.

Під звуки мелодії «Степом, степом…» учасники заходу поклали ялинові стрічки та квіти до підніжжя пам’ятникам загиблому солдату.

«Минуло багато десятиліть з часу завершення найтрагічнішої в історії світу війни. Але кожен з нас і сьогодні відчуває відповідальність та вдячність за здобутий тоді мир. Переконаний, що перемога над нацизмом була б неможливою без внеску кожного українця – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. 

… Українці, а серед них і жителі нашої громади, й сьогодні виборюють мир шляхом військового протистояння на Сході України. Тому святий обов’язок кожного з нас берегти Україну і шанувати героїв-визволителів» - зазначив міський голова Володимир Барецький, виступаючи перед учасниками урочистостей.  

За сприяння розвитку галузі культури Шаргородської територіальної громади міський голова Володимир Барецький вручив Почесні грамоти меценатам – Валерію Недзельському, Григорію Флентюку та Ользі Сауляк, а також ще раз привітав краєзнавця Анатолія Нагребецького з включенням його до Книги Рекордів України.

До жителів Шаргородської територіальної громади з побажаннями добра, мирного неба, злагоди і достатку звернулися також голова Шаргородської організації ветеранів Віталій Кушнір, військовий комісар Ярослав Ліщина, заступник голови Жмеринської райдержадміністрації Вадим Соляник та заступник голови молодіжної ради при міському голові Марина Мудрак.

Звучали патріотичні пісні у виконанні працівників Шаргородського Центру культури і дозвілля, аматорських колективів та солістів населених пунктів Шаргородської територіальної громади, зачаровували своєю красою виступи хореографічних колективів міста.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто в боротьбі  із ворогом пожертвував власним життям заради наступних поколінь нашої держави. 

Завершився мітинг звучанням Державного Гімну України у виконанні муніципального  духового оркестру.

 

Також сьогодні у мікрорайоні Соснівка відбувся мітинг, приурочений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У мітингу взяли участь: керівний склад міської ради, учасники АТО/ООС, представники духовенства,  громадськість, працівники та учні місцевих навчальних закладів та ін.

Святковий настрій учасникам мітингу створювали пісні у виконанні аматорів народного мистецтва і учнівської молоді та композиції, озвучені музикантами муніципального духового оркестру.

 

Після завершення урочистостей міський голова Володимир Барецький відвідав ветеранів Другої світової війни 1939-1945 років, яких на превеликий жаль, в Шаргородській територіальній громаді залишилось лише четверо – Михайло Богацький, Василь Лясовий і Яків Іванюк з Шаргорода та Петро Андрієць з Гибалівки. Володимир Іванович подякував їм за подвиг, мужність й самовідданість та вручив  Почесну Грамоту і грошовий подарунок.

 

Шановні жителі територіальної громади, сьогодні акцію-маршрут пам’яті «Слідами Перемоги» завершено. Урочисті мітинги відбулись у всіх куточках Шаргородської громади і нікого не залишили байдужим!

Тож вклонімось ще раз пам’яті визволителів, шануймо воїнів - Героїв нашої держави, будьмо гідними громадянами вільної, незалежної, соборної України!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора