Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Син покутського краю

Дата: 14.05.2021 13:50
Кількість переглядів: 486

14 травня  на державному рівні відзначається ювілей видатного українського письменника, громадського та політичного діяча, однієї з важливих постатей культурного та  соціально-політичного життя України Василя Стефаника.                                                    

«Василь Стефаник був  плоть від плоті, кість від кості трудового народу. Він горів його болем, страждав його стражданням. Ми шануємо пам'ять Василя Стефаника, як прекрасного письменника і громадянина, кришталево чесну людину». (М. Рильський)

Стефаника називали Володарем  дум селянських, мужицьким Бетховеном,а він вважав себе Великим страдником. Його ім’я вимовляється з особливою любовю, бо увійшов в історію  не лише української, а й світової літератури, як автор правдивих соціально-психологічних новел з життя галицького селянства під владою Австро—Угорської монархії, а згодом шляхетської Польщі.                                                                                                 

З цієї нагоди міською бібліотекою було проведено літературну годину "Син покутського краю" в приміщенні Шаргородського ЗЗСО  І-ІІІ ст. Заввідділом обслуговування розповіла старшокласникам біографію письменника, а вчителька Бак С. М. пов’язала життєвий і творчий шлях письменника з подіями в Західній Україні кінця ХІХ -  початку  ХХ ст. Учні обговорили актуальність творчого доробку Василя Стефаника сьогодні.

В відділі обслуговування оформлено перегляд літератури, який розкриває різноманіття  творів, що є у фонді нашої бібліотеки. Тут знайдуть для себе твори до душі різні вікові категорії. Приходьте иа читайте.

Пройшли роки… Змінюються епохи, країна, нація… Та слово Стефаника і сьогодні ходить поміж людей і вічно ходитиме, бо воно дароване Богом.

Відділ культури і туризму міської ради

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора