Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі

Дата: 20.05.2021 20:42
Кількість переглядів: 437

Народна вишивка - це мистецтво. Це величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь, яке передається з покоління до нових поколінь.

Вже декілька років поспіль, в третій четвер травня, Україна відзначає унікальне національне свято –День вишиванки.  

Це свято покликане до  єдності і культурного відродження, а також збереження споконвічних народних традицій всього  українського народу.    

Вже стало традицією, що колектив Шаргородської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості не тільки приходить на роботу у вишиванках, але і долучається до святкового дійства, організованого нашою міською громадою. Так, цього року працівники районної філії  ознайомилися з світлинами  вишиванок, рушників місцевих народних майстринь та зробили колективне фото на згадку.

Вишиванка – це символ духовного багатства нашого народу, зв’язок багатьох поколінь, що не переривається тисячоліттями. Ці чарівні та таємничі візерунки на одязі відображають нашу національну приналежність,  неповторну ідентичність, українські традиції, які передаються нащадкам у спадок. Тож нехай вони оберігають кожного з нас від негараздів та нагадують про рідну землю та наших батьків.

                                    Шаргородська районна філія Вінницького ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора