Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулись громадські слухання

Дата: 21.05.2021 15:46
Кількість переглядів: 517

Сьогодні, 21 травня 2021 року, в приміщенні Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради (м.Шаргород, вул.Героїв Майдану, 217) відбулось громадське обговорення проекту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади».

У зазначеному заході взяли участь: керівний склад міської ради,  суб’єкти господарювання, громадяни.

Відкрив громадські слухання міський голова Володимир Барецький, який зазначив, що сьогоднішнє громадське обговорення проводиться з метою залучення широкого кола громадськості до побудови чіткої податкової політики на території Шаргородської територіальної громади.

«По завершенні всебічного обговорення ставок місцевих податків і зборів на території громади, проект відповідного рішення буде винесено на розгляд депутатів міської ради. Тож запрошую усіх долучитись до обговорення питання порядку денного» - наголосив Володимир Іванович.

Заступник міського голови з  питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Майданюк поінформував присутніх про роботу робочої групи з питань ставок податків і зборів до бюджету міської ради та ознайомив усіх присутніх  зі змістом обговорюваного проекту рішення.

Далі в залі відбулась активна дискусія та конструктивна розмова. Присутні підприємці наполягали на зменшенні запропонованих ставок податків, мотивуючи дане прагнення малим рівнем доходів від проведення ними господарської діяльності, малою туристичною привабливістю регіону та ін..

У підсумку проведених громадських слухань щодо проекту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади» було зазначено, що робоча група з питань ставок податків і зборів до бюджету міської ради продовжить свою роботу, беручи до уваги висловлені сьогодні зауваження та пропозиції. Також учасниками обговорення прийнято рішення включити до складу вже діючої робочої групи чотирьох представників з числа підприємців.

Завершуючи громадське обговорення міський голова зазначив, що податки мають платити всі! Це дасть можливість досягти стратегічних цілей сталого розвитку Шаргородської територіальної громади. За кошти платників податків в громаді планується будівництво доріг, облаштування місць відпочинку громадян, проведення заходів по забезпечення населення якісною питною водою та ін.. Найближчим часом планується розпочати реконструкцію приміщення відділення Пенсійного фонду під ЦНАП, що дасть можливість якісніше та ефективніше надавати населенню адміністративні послуги. В планах і реконструкція спортивної школи, яка так необхідна юним жителям Шаргородської територіальної громади.

Проведення цих та інших заходів можливе тільки за умови якісного наповнення місцевого бюджету. Так громада матиме можливість ефективно розвиватись.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора