Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась позачергова десята сесія міської ради 8 скликання

Дата: 28.05.2021 17:20
Кількість переглядів: 605

Сьогодні, 28 травня 2021 року, відбулась позачергова десята сесія міської ради, яку очолив міський голова Володимир Барецький.

В роботі сесії взяли участь 24 депутати міської ради із 26-ти, а також керівники освітніх закладів Шаргородської територіальної громади.

В ході пленарного засідання сесії, депутати міської ради розглянули 30 питань.

Після відкриття засідання, міський голова Володимир Барецький та секретар міської ради Катерина Кедик нагородили Грамотою міської ради спортсменів Олександра Коваля, Олега Мазура та Костянтина Горобця за особливий внесок у розвиток спорту Шаргородської міської територіальної громади.

Далі міський голова Володимир Барецький інформував усіх присутніх в залі та онлайн аудиторію про проблемні питання, над вирішенням яких наразі працює місцева влада.  Зокрема Володимир Іванович зазначив, що  за рішенням обласного конкурсу «Комфортні громади» Шаргородська громада отримає дофінансування двох проектів-переможців: «Місто майбутнього - зона відпочинку для дорослих і малих» та  «Шануємо живих-пам’ятаємо загиблих» (реконструкція та  облаштування   міського скверу). Також міський голова інформував, що найближчим часом буде розпочато роботи по реконструкції ЦНАПу, ремонту доріг (заготовлено 1000 тон гравію). В найближчій перспективі: ремонт даху в Шаргородській школі №1, реконструкція кінотеатру, облаштування території навколо дитячого садочку №1. Ведеться робота по впорядкунню водогонів в Конатківцях, Слободі-Шаргородській, Івашківцях, Носиківці. Крім того, міський голова подякував усім, хто взяв участь у проведенні святкових заходів з нагоди Дня Перемоги, Дня вишиванки та анонсував відповідні заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей (01 червня).

Під час розгляду першого питання порядку денного «Про затвердження Програми розвитку освіти Шаргородської територіальної громади на 2021-2025 роки» депутати заслухали відповідну інформацію начальника відділу освіти і спорту міської ради Володимира Кутніка, а також співдоповідачів з даного питання порядку денного, в тому числі директорів шкіл та батьків.

Прийняли депутати міської ради й досить складне рішення, яке стосувалось припинення діяльності юридичних осіб Дерев’янського ЗЗСО І-ІІ ст.- ЗДО та Конатковецького ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО шляхом їх ліквідації.  Робота Писарівського ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО наразі не припиняється. Проте усі три навчальні заклади матимуть можливість повноцінно працювати в новому навчальному закладі за однієї умови – наявності станом на 25 серпня 2021 року 25-ти учнів.

Продовжуючи роботу сесії,  депутати також прийняли рішення, які стосувались соціального захисту населення, передачі майна, земельних відносин та ін.

Відповідно до прийнятого депутатами  рішення «Про ліквідацію комунальних некомерційних організацій фельдшерських пунктів Шаргородської міської ради» 13 ФАПів та 1 АЗПСМ перейшли у підпорядкування Шаргородського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Також депутати прийняли рішення щодо включення до робочої групи  з питань ставок податків і зборів до бюджету міської ради п’яти осіб з числа підприємців і депутатів міськради, а також виключення з робочої групи однієї особи.

Під час роботи сесії порушувались питання щодо створення старостинських округів, призначення старост, розміру податків та зборів до бюджету міської ради та ін.

Необхідно зазначити, що усі питання, які виносились на розгляд депутатів попередньо були розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях міської ради.

У ході роботи позачергової десятої сесії міської ради 8 скликання  депутати розглянули усі питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

Транслювання сесії проводилось традиційно - в онлайн режимі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора