Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативна нарада

Дата: 31.05.2021 15:05
Кількість переглядів: 447

Сьогодні, 31 травня, відбулась щотижнева оперативна нарада під керівництвом міського голови Володимира Барецького.

Насамперед головуючий наголосив на необхідності проведення серед населення громади належної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо формування ставок податків та зборів.

«Я маю намір створити Шаргородську громаду потужною, заможною та дієвою. Тут має панувати лад та порядок. – зазначив Володимир Іванович. – Податки мають платити усі. Проте кожен громадянин має знати, що господарські будівлі, паркани, дерева оподаткуванню не підлягають – лише житлові будинки площею більше 120 м.кв. та квартири, площа яких становить більше 60 м.кв.. У приватному секторі таких будинків лише 5-6% від їх загальної кількості. Пільгові категорії населення взагалі звільняються від оподаткування.

 Спілкуючись з місцевими підприємцями, зробив висновок, що переважна їх більшість готова до сплати податків згідно тих розмірів, які наразі пропонує робоча група по формуванню ставок податків та зборів до бюджету міської ради.

… Громада має працювати. Для людей ми маємо зробити  і добротні дороги, і освітлення, і забезпечити якісною питною водою та ін. Для цього  потрібні кошти. А отже, мають бути стабільні доходи до бюджету міської ради».

 

Далі міський голова заслухав інформації головного лікаря Шаргородського центру первинної медико-санітарної допомоги Віктора Кормоша щодо поточної ситуації із захворюванням населення на коронавірусну інфекцію та стану вакцинації, а також начальника управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, екології та комунальної власності Миколи Ліщини щодо проведення тендерних закупівель та підготовки до реконструкції приміщення для ЦНАПу.

Також на сьогоднішній нараді обговорено питання щодо проведення святкових заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей, яке відбудеться 1 червня 2021 року на центральній площі міста Шаргорода о 09.00 год.  

Підводячи підсумки наради, міський голова Володимир Барецький наголосив кожному із присутніх на відповідальному виконанні своїх посадових обов’язків, адже, як зазначив Володимир Іванович: «Якісна спільна робота – запорука успіху в громаді».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора