Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Дня захисту дітей в населених пунктах Шаргородської територіальної громади

Дата: 03.06.2021 09:32
Кількість переглядів: 368

Міжнародний день захисту дітей» - святкується щорічно 1 червня. Цей день був заснований в листопаді 1949 року у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок.

Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався 1950–му році в 51-й країні світу. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року свято встановлено в Україні. У Міжнародного дня дітей є прапор: на зеленому тлі, навколо знаку Землі, розміщені червона, жовта, синя, біла і чорна символічні дитячі фігурки.  

    Бібліотеки Шаргородської громади також долучилися до відзначення цього свята засобами проведення різноманітних форм соціокультурної діяльності та наочного оформлення бібліотеки.

 

    Так в Івашківській сільській бібліотеці проведено годину спілкування під назвою «Здоров’я дитини – здоров’я нації». У заході взяли участь учні місцевої школи середнього та старшого віку.

Завбібліотеки Надія Люльчак розповіла дітям про історію заснування свята, провела бесіду про шкідливість алкоголю, тютюнопаління, вживання наркотиків. Поряд з цим вона розповіла про здорове харчування, користь спорту та активного способу життя. Беручи до уваги тотальне захоплення ґаджетами, бібліотекар розповіла про допустиму норму часу їх використання та переваги традиційних носіїв інформації: книг, газет, журналів тощо. «Шкідливі звички  не для тебе» - таку назву мав коментований перегляд літератури.

Для діток молодшого шкільного віку та дошкільників було організовано екскурсію по бібліотеці. Адже у цій бібліотеці функціонує гарно оформлена відокремлена кімната юного читача.

 

    Завбібліотеки села Копистирина Оксана Кукурудзяк разом з директором місцевого будинку культури Наталією Свитко організували для діток молодшої і старшої груп дитячого садочка «Сонечко» флеш-моб під гаслом «У перший літній день по всій Землі День захисту дітей святкують люди всі». Захід проходив у довільному форматі: діти, за власним бажанням, співали, танцювали, розказували віршики. Працівники культури провели конкурс «Чи знаєш ти казочку?». На завершення, діти вгощалися солодощами. Від такого невимушеного спілкування отримали задоволення і малеча, і організатори дійства.

 

    «Україна – це ти» - таку назву мав конкурс малюнка на асфальті, організований бібліотекарем Дерев’янської сільської бібліотеки Галиною Безверхньою. Його учасниками стали діти середнього шкільного віку, які самі визначали сюжети своїх малюнків: тут державна символіка, природа, сім’я, школа, друзі, автопортрети тощо. Переможців бібліотекар не визначала, а наголосила, що в День захисту дітей, дитячі погляди і наміри перемагають в усьому.

 

     До Носиківської сільської бібліотеки, завітали учні молодших класів місцевої школи на книжковий калейдоскоп «Поле, ліс, зелений сад, все цікаве для малят», присвячений Дню захисту дітей.

Дітки весело і з користю провели час. Брали активну участь в казковій вікторині «В гостях у казки», а розмаїття цікавих, яскравих книг представлених на літературній викладці «Книжковий дивосвіт» запрошували маленьких читайликів  у чарівний світ принцес і принців, фантастичних пригод та мандрів.

На завершення заходу малеча грала у веселі, рухливі ігри, танцювала, пригощалася чаєм з солодощами. Свято вдалося на славу.

Відділ культури і туризму міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора