Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочалося незалежне оцінювання з історії України

Дата: 04.06.2021 11:15
Кількість переглядів: 406

Сьогодні, 4 червня 2021 р., на базі двох пунктів тестування у  ЗЗСО Шаргородської міської ради (Шаргородський №1 та Шаргородська гімназія) розпочалося  незалежне оцінювання з  історії України.

На пункті тестування №70 (Шаргородський ЗЗСО №1) підготовлено 14 аудиторій для 210 осіб. Пункт тестування №71 (Шаргородська гімназія) підготував 13 аудиторій для 183 випускників. З закладів освіти Шаргородської міської ради на незалежне оцінювання з  історії України зареєструвалося 133 випускники.

Сертифікаційна робота з історії України налічує 60 завдань різних форм і складається з двох частин: «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» (30 завдань) та «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» (30 завдань).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з історії України за шкалою 100–200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. 

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

Учасники, які подолають поріг «склав/не склав», зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року, які вибрали історію України для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У такому разі у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань частини «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.».

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України буде оголошено до 25 червня.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

 Шаргородської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора