Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крок до професійного самовизначення

Дата: 07.06.2021 07:44
Кількість переглядів: 468

Життєвий досвід беззаперечно підтверджує, що для  кожної молодої людини вибір професії друге народження, яке багато в чому визначає успішність в професійній сфері. Ось чому, надзвичайно важливо, щоб учнівська молодь виявилася підготовленою до усвідомленого та відповідального рішення. Професія дає їй можливість повноцінно жити і  розвиватися самоудосконалюючись.

Молодій особі дуже важко  в сучасному житті вірно зорієнтуватися в різноманітному світі професій без порад кваліфікованих фахівців, а саме профконсультантів Державної служби зайнятості.

Дуже важливо випускникам школи, обираючи  професію, узгодити свій професійний вибір з потребами сучасного ринку праці, потребами роботодавців в кваліфікованих кадрах. Саме таким проблемам присвячуються профорієнтаційні заходи, що проводяться службою зайнятості. Так зокрема, під  егідою Вінницького обласного центру зайнятості в березні–травні 2021 року було організовано та проведено онлайн-конкурс «ProfessionsStory» у двох номінаціях: «Кращий твір-роздум» та «Кращий відеоролик» серед учнів 8-10 класів шкіл. Темою творчих робіт: став вислів «Немає професій з великим майбутнім, але є професіонал з великим майбутнім». Конкурс проводився з метою  підвищення рівня компетентності учнів у сфері особистісного і професійного самовизначення, профорієнтаційної підтримки молоді в процесі вибору ними майбутньої професійної діяльності на засадах вільного вибору та творчої самореалізації..

.           Підсумки оцінювання робіт засвідчили перемогу нашої землячки у  номінації «Кращий твір-роздум»  І місце  Романової Крістіни, учениці  9 класу Перепільчинецького закладу загальної середньої освіти І - ІІ ступенів Шаргородської міської ради та у  номінації «Кращий ролик» вона стала  лауреатом .

04.06.2021 року під час урочистостей присвячених завершенню навчального року в Перепільчинецькому закладі загальної середньої освіти І - ІІ ступенів переможниці Романовій Крістіні виконуючою обов’язки директора Шаргородської філії Вінницького обласного центру зайнятості Боднарчук Наталією було на урочистій лінійці вручено дипломи, відзнаки й цінні подарунки, а також сертифікат на «День з професіоналом». Висловлюємо надію що такі міроприємства стануть традиційними. Нехай Вам щастить в дорослому житті наші випускники.

Шаргородська філія Вінницького ОЦЗ

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора