Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рекомендації щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки громадян

Дата: 08.06.2021 15:32
Кількість переглядів: 477

Набуття права на землю громадянами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування на умовах оренди органами місцевого самоврядування, які є розпорядниками земель в межах та за межами населених пунктів.

Громадяни, зацікавлені у приватизації земельних ділянок можуть отримати їх у власність у межах норм безоплатної приватизації згідно ст.121 Земельного кодексу України. Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян провадиться один раз по кожному виду використання (Пункт 4 ст. 116 Земельного кодексу України).

Громадяни, які добросовісно, відкрито і безперервно користувалися земельними ділянками протягом 15 років, але не мають документів, які б свідчили про наявність у них прав на цю земельну ділянку, можуть звернутися до органу місцевого самоврядування з клопотанням про передачу її у власність або надання у користування у відповідності до вимог ст.119 Земельного кодексу України.

Крім того, громадяни із земель комунальної власності можуть отримати в оренду земельні ділянки для городництва у розмірі не більше 0,60 га.

При надані в оренду земельних ділянок за межами населених пунктів для городництва  розмір орендної плати становить 6% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Вінницькій області, що становить 1631,04 грн/га, або 16,31 грн за сотку.

При умові внесення інформації про земельні ділянки до Державного земельного кадастру на підставі документації із землеустрою  розмір орендної плати коригується безпосередньо по кожній ділянці на підставі Витягу з ДЗК про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Відділ земельних ресурсів міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора