Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги бджолярів та рослинників!

Дата: 17.06.2021 11:48
Кількість переглядів: 568

Бджільництво - цінна галузь сільського господарства, яка дає мед, віск, квітковий пилок, маточне молочко і бджолину отруту.

Щоб одержати цінні продукти бджільництва в достатній кількості потрібно на пасіках тримати сильні бджолині сім'ї, на добрій кормовій базі з використанням інтенсивних технологій розведення при стійкому ветеринарно - санітарному та епізоотичному благополуччі пасік.
Ветеринарно-санітарні вимоги, обов'язкові для виконання в галузі бджільництва

 Відповідно до Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року №338, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 року за №281/35903.

Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки є обліковим документом і видається Держпродспоживслужбою. Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки, що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до управління або відділу Держпродспоживслужби за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки (пасічник сам заповнює заяву про видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки; заповнює і підписує паспорт пасіки встановленого зразка, а також прошитий для опечатування додаток. Кожна сторінка повинна бути пронумерована з обов’язковим зазначенням кількості сторінок у нижній правій частині та містити вгорі єдиний унікальний номер.) Паспорт повинен бути зареєстрований у Реєстрі паспортів пасік та мати унікальний номер. Без унікального номера, без печатки та підпису посадової особи управління або відділу Держпродспоживслужби яка його видала, паспорт є недійсним.

Для отримання спеціальної бюджетної дотацій власникам пасік необхідно мати паспорт нового зразка, який можна замовити та придбати через інтернет.

Згідно постанови КМУ від 7 лютого 2018 № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» (зі змінами) здійснюється державна підтримка бджільництва.

Для реєстрації ветеринарно-санітарного паспорта пасіки суб’єктам господарювання (власникам пасіки) необхідно звертатись до Шаргородського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою: с. Слобода-Шаргородська, вул. Чудо-Михайлівська, 100.

Шаргородське управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора