Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили запропоновані ставки податків та зборів до бюджету міської ради

Дата: 17.06.2021 16:50
Кількість переглядів: 562

Наразі в Шаргородській територіальній громаді активно обговорюється питання щодо встановлення розміру ставок податків та зборів до бюджету міської ради.

З цього питання, сьогодні, 17 червня 2021 року, міський голова Володимир Барецький в  черговий раз зустрівся з підприємцями. Також в зустрічі взяв участь голова робочої групи з питань ставок податків і зборів, заступник міського голови Андрій Майданюк.

У своєму вступному слові міський голова Володимир Барецький зазначив, що у 2012 році Шаргородською міською радою прийнято рішення щодо встановлення розміру податків, у 2017 році було прийнято інше рішення, яке регламентувало зменшення раніше затверджених ставок. Проте час іде вперед і громаді потрібно розвиватись, а на це потрібні чималі кошти. Тому на сьогоднішньому порядку денному роботи міської ради стоїть питання щодо перегляду ставок оподаткування.

Міська рада в цьому питанні пішла абсолютно прозорим і  демократичним шляхом – ПРОЕКТ рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади» доступний для обговорення в соціальних мережах  та на офіційному веб-сайті міської ради. Відповідні роз’яснення публікуються на сторінках газети «Шаргородщина». Відбулись громадські слухання, проводяться зустрічі з суб’єктами підприємницької діяльності, приймаються пропозиції, які надходять поштою. Працює відповідна робоча група, створена депутатами міської ради.

Сьогодні міський голова, виступаючи перед присутніми, інформував усіх учасників зустрічі про вже проведену роботу з аграрним бізнесом. Договори на оренду землі між СПД та міською радою переукладені на 12% від вартості землі. Відкритим залишається питання сплати податків одноосібниками.

Володимир Іванович надав роз’яснення щодо формування розміру запропонованої ставки податку на нерухомість. Він зазначив, що на рішення робочої групи, яка внесла на розгляд громадськості проект рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади»  вплинув цілий ряд об’єктивних чинників.

Зустріч відбулась у формі діалогу. Підприємці отримали відповіді на  поставлені запитання, висловили свої міркування та пропозиції з обговорюваного питання.

У підсумку зустрічі було констатовано, що надані в ході обговорення  пропозиції будуть винесені на розгляд робочої групи, а далі - депутатського корпусу.

Остаточне рішення за пленарним засіданням сесії міської ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора