Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 15:37
Кількість переглядів: 471

Чиї б серця забуть змогли
Тих, хто у тяжку годину,
У грізних битвах полягли
За нашу рідну Україну

22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні.

У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Перемогу. А тому сьогодні біля пам’ятника загиблим воїнам в місті було проведено мітинг-реквієм.

До  слова були запрошені  секретар  Шаргородської міської ради Катерина Кедик та голова  громадської організації «Шаргородська організація ветеранів» Віталій Кушнір.

Всі присутні схилили голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна.

Словами пісні «Благослови» солістка Шаргородського центру культури і дозвілля Оксана Волянська зверталась  до  Бога в проханні гарної долі для нашої держави. Адже сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора