Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з батьками учнів перших класів Шаргородського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

Дата: 24.06.2021 14:40
Кількість переглядів: 649

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки України, метою якої є забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти. НУШ – це відкрита, цікава та сучасна школа, в якій прислухаються до думки учнів, де діти не бояться висловлюватися, де вчителі вчать їх критично мислити, де є співпраця, взаєморозуміння між батьками та вчителями, адміністрацією школи. Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» була схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року №988-р.

Уже 4 рік поспіль, як першокласники ступають на дорогу під назвою «НУШ», але проблеми щодо підготовки класних кімнат, придбання необхідного обладнання, технічного оснащення наявні і на сьогодні. Держава передбачає надання субвенції з державного бюджету на реалізацію програми «Нова українська школа», однак станом на  24 червня 2021 року у бюджет Шаргородської територіальної громади такі кошти не надходили. Тому вирішення даних питань покладається на батьків, вчителів та органи місцевого самоврядування.

Так, батьки учнів 1-А, 1-Б класу Шаргородського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 звернулися за допомогою до Шаргородської міської ради для вирішення питання в підготовці класної кімнати згідно вимог програми «Нова українська школа» до початку навчального року, адже питання фінансування наразі досить болюче.

Для вирішення даного питання відбулась зустріч між батьками учнів 1-А, 1-Б класу Шаргородського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 та заступником Шаргородського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилою Петелько, начальником відділу освіти та спорту Шаргородської міської ради Володимиром Кутніком, директором Шаргородського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1, де було вислухано та взято до уваги усі прохання батьків, розглянуто різні варіанти вирішення проблеми.

Людмила Петелько наголосила на тому, що міська рада зобов’язана забезпечити в межах повноважень, передбачених законодавством України, створення умов для здобуття учнями повної загальної середньої освіти на рівні державних стандартів. Враховуючи усі побажання, пропозиції було запропоновано надання часткового фінансування за рахунок внесення зміни до кошторисних призначень закладу освіти за рахунок економії коштів по енергоносіях закладу.

Таким чином, будуть здійснені часткові витрати на ремонт та обладнання класних кімнат для 1 класів Шаргородського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів 2021-2022 року навчання.

Представники міської ради зазначили,  що у випадку надходження коштів, які передбачені субвенцією з державного бюджету згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2021 року №476 останні будуть розподілені за потребами та за призначенням закладів освіти Шаргородської міської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора