Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

25 червня у Вінниці традиційно пройшов фестиваль подільських громад «Відродимо село-розквітне Україна»

Дата: 25.06.2021 21:12
Кількість переглядів: 402

Під час заходу відбулася презентація нових видань з історії міст і сіл Вінниччини. Така подія відбувається вже вчетверте з часу заснування і ' знаковою для авторів, які пишуть історію нашого краю. Шаргородська громада також взяла участь у фестивалі завдяки творчому доробку нашого земляка Василя Олексійовича Симонишена - книги "Моя Клекотина і Пасинки - мої".

На жаль, сам автор не зміг бути присутнім на святі, а тому його твір було представлено директором КУ "Видавничий дім" Моя Вінниччина " Вадимом Вітковським та заступником Шаргородського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилою Петелько.

Хочеться сказати декілька слів про Василя Олексійовича, який пройшов  насичений трудовий шлях, від механізатора в Казахстані до кращого голови колгоспу в  селі Пасинки. Прекрасний організатор,  чудовий керівник, вправний господар своєї землі і села, турботливий батько. Його іменем названа вулиця в селі. Людина, яка любить людей і якому люди в селі щирим серцем завжди вдячні за все те, що він для них зробив.

Поштовхом до першої книги стала сімейна трагедія і назва збірки «Плач душі» красномовно свідчить про це. А далі з-під талановитого пера посипалися одна за одною збірки, сповнені роздумами, життєвою мудрістю, добротою людського серця, всім тим, чим багате серце і сповнена творча душа Василя Олексійовича. А які неймовірно потішні дитячі поезії Василя Олексійовича, і як вони подобаються дітлахам!

В творчому кошику нашого земляка на сьогодні тридцять видань плодів натхненної поезії і дебют прози!

Здоров'я вам міцного, шановний Василь Олексійович, злагоди, миру і творчих злетів!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора