Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Шаргородщині відбулись урочисті заходи з нагоди 25–річчя Конституції України та 29-го обласного фестивалю національних культур «Всі ми діти твої, Україно!»

Дата: 25.06.2021 21:30
Кількість переглядів: 1227

Сьогодні, 25 червня 2021 року, центральна площа міста Шаргорода замайоріла різнобарвними  стрічками та квітами. Шаргородська територіальна громада урочисто та святково відзначає  25–ту річницю Конституції України та проводить 29-ий обласний фестиваль національних культур «Всі ми діти твої, Україно!»

Урочистості було розпочато з огляду світлиць із сіл Шаргородської громади. Тут можна було побачити  вироби з  лози, вишивку,  предмети старовинної культури Шаргородщини, взяти участь у майстер-класі та поласувати різноманітними смаколиками  та багато-багато іншого.

Державний Гімн України ознаменував початок урочистого зібрання з нагоди відзначення Дня Конституції України. 

«Конституція – одна для всіх. Не забуваймо, що навіть найпередовіші  конституційні норми, самі по собі не змінять життя на краще. Для цього необхідна відповідальність та  добросовісна праця кожного. Тільки так в нашому суспільстві відбудуться позитивні зміни» - зазначив міський голова Володимир Барецький, вітаючи шаргородців зі святом.

Знаковим сьогодні був виступ ровесниці Конституції України - Ольги Янчиківської - корекційного педагога Інклюзивно-ресурсного центру.

Присутні вшанували хвилиною мовчання  пам'ять героїв,  борців за незалежність України та усіх тих, хто поклав своє життя в ім’я рідної держави. Право покласти корзину квітів до підніжжя пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка, вічного борця за незалежність України, надали представникам молодіжної ради при міському голові.

Далі, в  рамках відзначення Дня Конституції України, на  Шаргородській землі в 29 –те відбувся обласний фестиваль мистецтв національних  культур «Всі ми діти твої,  Україно!».

Традиційним і символічним є те, що саме щедра на добро і гостинність Шаргородщина знову по-родинному розкрила свої обійми  для гостей з різних куточків  Вінницької області.

Саме на нашій благодатній землі сьогодні побували та виступили творчі колективи з м.Вінниці, Іванівської, Піщанської, Джуринської, Мурафської територіальних громад.

Глядачі  фестивалю мали можливість насолодитись виступами місцевих аматорських вокальних колективів, вихованців студій танцю, будинку дитячої та юнацької творчості, школи мистецтв імені М.Леонтовича, солістів Центру культури і дозвілля,  муніципального духового оркестру  та ін..

Привітали учасників фестивалю гості з області та району.

Заступник  начальника  управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної  політики Вінницької ОДА Валентина Троян та завідувачка відділу народної творчості та аматорського мистецтва Вінницького обласного центру народної творчості, заслужений працівник культури України Любов Гречанюк вручили Подяки за вагомий внесок у розвиток культури Шаргородщини  міському голові Володимиру Барецькому,  начальнику відділу культури та туризму міської ради Тетяні Янчурській, а також директору Центру культури і дозвілля міської ради Роману Підпалюку.

Усі учасники фестивалю нагороджені відзнаками обласного рівня та пам’ятними сувенірами.

 Приймаючи сьогодні  поважних і знаних гостей з  усієї області, громада пишаємося тим, що саме на Шаргородщині даний фестиваль народився і став справжнім святом народного мистецтва. Адже, починаючи з далекого 1992 року, коли було прийнято Закон України «Про національні меншини»,  гостинна Шаргородщина  першою на Вінниччині, а, можливо, і в Україні відкрила свої обійми для творчих колективів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора