Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники галузі культури Шаргородщини взяли участь у встановленні Рекорду України

Дата: 30.06.2021 15:19
Кількість переглядів: 1031

26 червня народний  аматорський хор Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради та народний аматорський ансамбль української пісні «Горлиця» с. Дерев'янки взяли участь в повномасштабній акції, яка проводилася Вінницькою обласною державною адміністрацією в рамках Плеяди культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина», з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України в місті Тульчин на площі біля палацу Потоцьких, а саме – в проекті «Щедрик – мелодія Вінниччини».

У цей день відбулася історична подія – встановлення рекорду України на наймасовіше виконання всесвітньовідомого твору Миколи Леонтовича «Щедрик», який вже став брендом Вінницької області. В реалізації проекту взяли участь більше 60 вокальних колективів Вінниці та Вінницької області, військовослужбовці збройних сил України, представники тульчинської громади, всі бажаючі долучитися до заходу. Всього було нараховано біля 3500 учасників акції!

Всі колективи-учасники були вибудовані на площі перед палацом Потоцьких  у радіальній формі – центру з променями, що відображало схему реконструйованої площі. Зйомку  виконання здійснювали на дронах і демонстрували на екрани, розташовані з  двох сторін центрального корпусу палацу Потоцьких.

Після встановлення рекорду відбувся концерт кращих колективів Вінниччини.

Фото без описуФото без опису

ЩЕДРИК   ЗВУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора