Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майстер-клас із виготовлення дідуха

Дата: 20.07.2021 14:50
Кількість переглядів: 463

20 липня 2021 року  проведено чергову зустріч громадян поважного віку, членів клубу активного довголіття «Калинове намисто», під час якої було проведено майстер-клас народної творчості з виготовлення дідуха.

Зустріч проведена за участю директора комунальної  установи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шаргородської міської ради Людмили Каспрук, директора комунальної організації «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради Оксани Вихристюк, працівників КУ Територіального центру та громадян поважного віку,  членів клубу активного довголіття «Калинове намисто».

На захід була запрошена директор сільського будинку культури с.Дерев’янки Інна Кавецька, яка провела майстер-клас з виготовлення дідухів,  розповіла про їх  різновиди та символічне значення.

Дідух – це основний атрибут новорічно-різдвяних свят, символ урожаю, добробуту, багатства, оберегу роду, безсмертного пращура, зачинателя роду, вертається у наше життя та домівки. Господар на Святвечір заносив його до хати і ставив на покуті — найпочеснішому місці у хаті.

Дідух — це пшеничний, житній або вівсяний сніп. Прикрашали його стрічками, сухоцвітами і калиною.

Зустріч і майстер-клас були особливими, адже учасники  дотримувались історичних традицій плетіння  дідуха,  співали українських народних пісень та насолоджувались своєю майстерністю.

Дідух, як результат спільної праці членів  клубу активного довголіття «Калинове намисто» та працівників установи, залишився  у КУ Територіальниого центру.

Захід сподобався учасникам клубу активного довголіття «Калинове намисто», всі були під прекрасним враженням цього дійства.

КУ територіальний центр соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Шаргородської міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора