Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крок до власної справи

Дата: 28.07.2021 15:56
Кількість переглядів: 454

Реформа місцевого самоврядування, яка відбулася  наприкінці минулого року змусила велику кількість працівників сільських територіальних громад залишити своє робоче місце та звернутися в пошуках нової роботи до районної служби зайнятості.

В подібних обставинах опинився Шпак Олексій Станіславович, який займав посаду старости в Мурафській сільській раді та був звільнений в зв'язку із закінченням терміну повноважень. За допомогою в пошуку роботи він звернувся до Шаргородської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості 14 січня 2021 року та отримав статус безробітного.

Шпак Олексій Станіславович, 1969 року народження, базова вища освіта, кваліфікація ''агроном'', Має досвід трудової діяльності в сільськогосподарській сфері, приймав участь у бойових діях на Сході нашої країни у 2015 році.

Під час надання  послуги з підбору роботи кар'єрним радником було звернено увагу на здобутий досвід роботи в агрономічному напрямку та запропоновано різні варіанти зайнятості, в тому числі і зайняття власною справою. Бажаною роботою визначили посаду агронома та внесли до індивідуального плану працевлаштування.

Обдумавши пропозицію кар'єрного радника щодо зайняття підприємницькою діяльністю,  безробітний Олексій погодився відкрити власну справу за напрямом ''Вирощування овочів (еко продукція) відкритого грунту (гуртова та роздрібна торгівля овочами)''.

Ідея підприємницької діяльності полягає у вирощуванні органічних овочів високої якості.  Олексій Шпак планує проводити гуртову та роздрібну торгівлю овочами на місцевих ринках Жмеринського району Вінницької області. Незважаючи на те, що ринок досить  насичений  подібною групою продукції,  даний товар буде конкурентоздатним  завдяки  доступній ціні, гарній якості та широкому асортименту.  Основними споживачами овочів будуть клієнти-жителі  об'єднаних громад, а також, в перспективі, планує здійснювати  продаж  продукції по Україні через інтернет-магазин, гуртовий  продаж  роботодавцям.

Розвиток  парникового та тепличного господарства по вирощуванню розсади овочів та отримання  плодів овочів з теплиць створить  можливість для круглорічного циклу реалізації.

Здійснення даного проекту дасть можливість вже в перший рік підприємницької діяльності створити додаткове нове  робоче місце для працівника по сортуванню та калібруванню овочів,  та в другий рік ще два робочих місця,  окрім цього залучати сезонних працівників.

Бізнес-план кандидата в підприємці зацікавив членів комісії з питань одноразової  виплати  допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності, яка нещодавно відбулася в приміщені служби зайнятості та, в результаті, члени комісії не мали заперечень щодо отримання безробітним одноразової виплати допомоги по безробіттю для започаткування власної справи. 

                                                    Шаргородська районна філія

                                                                 Вінницького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора