Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Використовуючи заборонені знаряддя лову риби: можна "зловити" штраф

Дата: 29.07.2021 13:04
Кількість переглядів: 581

Управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, екології та комунальної власності доводить до відома орендарів, власників водних об’єктів, громадських спілок рибалок  та рибалок-любителів  що,   драчування,  як спосіб ловлі риби  є варварське, грубе порушення правил рибальства – громадяни здійснюють незаконний, браконьєрський  вилов методом багріння за допомогою трійників, які у більшості випадків смертельно травмують рибу.

Багріння трійниками або «драчування» – дуже небезпечний вид лову.

Риба збирається в ямах водних об’єктів великими косяками, скупчується там у кілька ярусів. В цей час вона  млява,  впадає у сплячку.    А при багрінні на поверхню витягують лише приблизно 10 відсотків риби, а більшість пораненої залишається у воді, починає хворіти і гине. Тобто такі браконьєри не так ловлять рибу, як нищать її.    

А тому !!!!!!!! Використовуючи заборонені знаряддя лову риби: можна "зловити" штраф.

Головне управління охорони водних біоресурсів інформує про те, які засоби лову риби та інших представників водного біорізноманіття, вважаються забороненими – це вентер,  парашут, ставкова сітка, екран, проста сітка, електровудка, драч, острога, павук (фатка), перемет.

Крім того, у Головрибводі нагадують, що використання цих засобів є незаконним і тягне за собою кримінальну відповідальність.

Так, Кримінальний Кодекс України (стаття 249), зокрема, передбачає, що незаконне зайняття рибним... добувним промислом... із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму, драчів або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу  передбачений цією статтею, - караються штрафом  від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  ( від 3400 до 6800 грн) або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всіх добутих біоресурсів.

Управління містобудування, архітектури,

житлово-комунального господарства,

екології та комунальної власності міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора