Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Потурбуйтеся про безпечне працевлаштування за кордоном

Дата: 30.07.2021 14:05
Кількість переглядів: 315

 В рамках всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається щорічно 30 липня,  в  Шаргородській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості впродовж  липня 2021 року провідним фахівцем з профорієнтації Кухаренко Віталієм спільно з начальником Шаргородського бюро правової допомоги Анастасією Дубчак  проводиться  три  інформаційних семінари на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».

На даний час, торгівля людьми визнана  найганебнішим злочином проти людини, що має, як економічні, так і соціальні та психологічні причини. А тому, будь-хто може постраждати від торгівців «живим товаром» незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Так, як правило, жертви стають об’єктами сексуальної,  трудової експлуатації, їх змушують красти, жебракувати, використовують для виготовлення порнографічної продукції та навіть з метою вилучення органів.

Ось чому, дуже важливо було ознайомити учасників заходу з правилами безпечного працевлаштування за кордоном та  з  повним спектром  послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми. Постраждала людина, звернувшись до структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, має право на отримання відповідного соціального статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також допомогу медичну, правову та соціальну. Ця допомога надається відповідно до оцінки потреб кожної конкретної людини. По закінченні заходів, в яких прийняло участь 20 осіб, всі отримали інформаційно-довідкові матеріали з актуальної проблеми.       

                                                                              Шаргородська районна філія

 Вінницького обласного  центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора