Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 02.08.2021 15:43
Кількість переглядів: 389

30 липня 2021 року працівниками комунальної установи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шаргородської міської ради  спільно з працівниками  комунального закладу «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради та комунальної організації «Шаргородський кінотеатр»  був проведений захід, приурочений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми.

В ході заходу директор КУ Територіального центру Людмила Каспрук та директор КЗ «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Оксана Вихристюк  провели інформаційну роз’яснювальну  роботу із присутніми про глобальність проблеми торгівлі людьми та небезпеку,  яку вона становить, про важке становище жінок, чоловіків і дітей, які стали  жертвами цього злочину, та як не потрапити  в ситуацію торгівлі людьми.

Торгівля людьми –  це одна із сучасних форм рабства, що включає в себе домашнє рабство, примусові шлюби, боргову кабалу, примусове зайняття проституцією чи участь у виготовленні порнографічної продукції, нестерпні форми праці тощо.

Факт торгівлі людьми завжди передбачає дію, засоби впливу, ціль; по відношенню до дітей – дія, ціль.

Дія – вербування (досягнення домовленості шляхом безпосереднього наймання, тобто запрошування і набору добровольців ніби для участі у певній діяльності), переміщення, переховування, передача, одержання людини.

Засоби впливу – примус, обман, шантаж, викрадення, використання матеріальної залежності людини або її уразливого стану, підкупу третьої особи, яка контролює постраждалого, а також шахрайство, використання службового становища, застосування чи  загроза застосування насильства.

Ціль – експлуатація людини в будь-якому виді (примусова праця, рабство або підневільний стан, звичаї подібні до рабства або підневільного стану, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини, примусове одруження, залучення в боргову кабалу).

Причини, з яких люди потрапляють до рабства – низький рівень життя, бажання заробити, а також нездатність адекватно оцінити пропозиції роботи від прихованих «работорговців».

Тому боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Слід пам’ятати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

Для більшої обізнаності та  пізнання проблеми, яка стосується торгівлі людьми, учасникам заходу були продемонстровані дві документальні короткометражні стрічки під назвами: «Третє тисячоліття – рабство існує» та «Кордон держави».

Також у центрі м.Шаргород працівниками КУ Територіального центру була проведена  інформаційна роз’яснювальна акція, приурочена Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, під час якої були роздані  буклети  з номерами телефонів лінії довіри у Вінницькій області і національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, роздані листівки  під назвою «Працюй безпечно! Подорожуй безпечно! Навчайся безпечно!».

Комунальна установа територіального центру соціального

обслуговування (надання соціальних послуг) Шаргородської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора