Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільно допоможемо учасникам АТО

Дата: 12.08.2021 17:08
Кількість переглядів: 450

Питання захисту прав учасників АТО є дуже актуальним. Демобілізовані військовослужбовці та члени їх сімей іноді не проінформовані про свої права та процедуру їх захисту - зазначила заступник директора Шаргородської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Людмила Яворська під час проведення

11 серпня 2021 року інформаційного семінару для запрошених безробітних-атовців спільно із соціальними партнерами.

Метою проведення даного заходу являється надання психологічної підтримки задля пришвидшення соціальної адаптації учасників АТО та повернення до продуктивної зайнятості, здійснення процедури соціального супроводу в процесі працевлаштування соціально вразливої категорії громадян на ринку праці.

На запрошення служби зайнятості в семінарі взяли участь заступник начальника відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю УСЗН Жмеринського району Наталія Чіпак, голова Громадської організації учасників бойових дій Василь Івасько, головний спеціаліст відділу ''Шаргородське бюро правової допомоги'' Віта Гільчук.

Присутні отримали інформацію щодо стану ринку праці, з питань пошуку та підбору підходящої роботи, проходження професійного навчання з метою підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, в тому числі в ЦПТО ДСЗ, участі у роботах тимчасового характеру.

Людмила Яворська наголосила та тому, що протягом семи місяців цього року служба зайнятості надавала послуги з пошуку роботи учасникам АТО та досягла неабияких результатів у працевлаштуванні безробітних. Більша половина 30 осіб (58%) від усіх 52 осіб, що перебували на обліку були забезпеченні роботою.  Один з них  розпочав підприємницьку діяльність з отриманням одноразової виплати допомоги по безробіттю. Троє безробітних приймали участь у роботах тимчасового характеру, проходили професійне навчання і стажувалися на робочому місці 5 осіб, які після закінчення навчання були працевлаштовані.

Соціальні партнери надали інформацію про пільги, компенсації та гарантії, які передбачила держава для учасників АТО, можливості безкоштовного навчання, оздоровлення їх та  членів сім»ї. Повідомили про співпрацю з органами влади, спрямовану на розв»язання складних життєвих обставин, соціально-психологічну реабілітацію та професійну самореалізацію учасників антитерористичної  операції. Також про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди необхідно звертатися за отриманням цієї допомоги, які послуги можна отримати в бюроі правової допомоги.

В заході взяли участь 8 осіб, які перебувають на обліку в пошуку роботи.

Зустріч та отримана інформація від соціальних партнерів були змістовними та актуальними  для безробітних. Також, присутні  розглянули  проблемні питання, з якими звертаються учасники АТО та практичні шляхи їх вирішення.

                               Шаргородська районна філія Вінницького ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора